Uunikumid ja nende omanikud näitavad Järvamaal jõu- ja osavusnumbreid

Järva Teataja
Copy
Kuna talverallil ei käi sõit aja peale, on starti oodatud igasugused eriskummalised sõidukid.
Kuna talverallil ei käi sõit aja peale, on starti oodatud igasugused eriskummalised sõidukid. Foto: Sergei Didõk

17. veebruaril 2024 on aset leidmas 21. Uunikute Talveralli, nimetusega Wironia-Waiga-Jerwan, mis seekord läbib ka Järvamaa kagu- ja idaosa. 

Uunikute Talveralli näol ei ole tegu ralliga tänapäevases mõistes, vaid tegu on lõbusa autoorienteerumiselaadse krutsiverbalistide (ristsõnahuviliste) motoriseeritud kokkutulekuga. Üritus toimub avalikel teedel ja Liiklusseadust järgides, võistlejate ülesanne on leida vastused ristsõnaküsimustele. Küll aga tasub kohalikel olla sel päeval tavapärasest tähelepanelikum, kuna enamikul marsruudile valitud teedel tavapäraselt nii intensiivset liiklust ei kohta. Suuremaid asulaid ja suuri maanteid püütakse üldjuhul vältida, enamik sõidust toimub väiksematel maanteedel ning külavaheteedel.

Seega on 17. veebruari lõuna paiku Järvamaa lääneossa jäävatel teedel võimalus kohata ligikaudu 80 sõidukit, mida tavapäraselt teedel enam ei näe. Muuhulgas paari veoautot, hulka külgkorviga mootorrataid ning erinevaid autosid väljalaskeaastatega 1956-1992. Vanim auto, mis rajale läheb, on 1956. aastast pärit veok Volvo LTGB 934.

Pealtvaatajatel on parimad võimalused autosid näha alates kella 13:30st Karinul, kus läbitakse ka spetsiaalne tagurpidisõidu kiiruskatse.

Ralli algab ja saab ka läbi Rakvere linnas, kirjutab Virumaa Teataja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles