Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Pühapäeva hommikul kell 6.41 sai häirekeskus teate, et Türil Tallinna tänaval põleb elumaja. Näha oli palju suitsu ja kuulda eterniidi praksumist. Päästeameti pressiesindaja Jaano­ Vija andis teada, et kell 6.41 sai häirekeskus teate Türil Tallinna tänaval kahekorruselise puidust kortermajas puhkenud tulekahjust. «Esimesena jõudsid kohale Türi päästjad kell 6.45, mil põles teise korruse korter. Tulekahju arenes kiiresti, tuli levis katuse alla ja maja süttis lausleegiga,» lausus ta. Majast väljunud inimeste sõnul võis põlevasse korterisse sisse jääda inimene. Korterisse sisenenud suitsusukelduslüli leidiski hukkunud naisterahva. Kiirabi viis ühe kannatanu vingumürgituse kahtlusega haiglasse.

* Järva- ja Lääne-Virumaa piiril asuvat Kukevere küla kimbutavad vargad. Seal Pargi kinnistul suvitav Raja Pajumaa ei käinud sügisel pikalt maal. «Esimene vargus oli vist oktoobri alguses, kui naabri koduhoovi pargitud autos sees käidi,» meenutas ta. Paides elav Pajumaa tuli taas Kukeverre oktoobri lõpus, et aias lehti riisuda. «Siis oli meie puukuuri uks pärani lahti. Mitte midagi ei olnud kadunud. See oligi kõige huvitavam. Nad olid üritanud ronida läbi puukuuri tööriistakuuri poole, aga tööriistakuuri ust ei olnud lahti saanud,» lausus ta.

* Türi kultuurikeskuse segarahvatantsurühm Väiksed Viisud on tantsurõõmu nautinud juba kümme aastat ja tähistas laupäeval märgilist verstaposti omanäolise kontserdiga. Tantsurühma juhendaja Monika Kirss meenutas, et rühm saigi alguse täpselt kümme aastat tagasi, kui oli viimane päev segarahvatantsurühm Järvamaa tantsupeole kirja panna. «Panime rühma kirja ja siis polnud enam taganemisteed. Tuligi rühm päriselt kokku ajada ja hakata tantse õppima. Aga hakkama saime, sest tantsupeol me igatahes üles astusime,» meenutas­ ta.

* Hädaabinumbri 112 päeva puhul kogunesid pühapäeval Järvamaa vabatahtlikud päästekomandod, Alre kiirabitöötajad ja vabatahtlikud politseinikud ringsõidule, et teavitada elanikkonda oma abivõimekusest luua inimestele turvatunnet. Paides ja Türil lõid kogunemistes kaasa ka kutselised päästekomandod, kellele vabatahtlikud on alati väljakutsel abi- ja taustajõuks.

* Paide linnameeskonnaga liitus 20aastane Kameruni ründaja Abega Enyang Ngu, kes eelmisel hooajal mängis Usbekistani meistriliiga meeskonnas FK Turon. Enne seda kuulus ta oma kodumaal tegutsevasse Destiny Restoration Sport noorteakadeemiasse. Linnameeskonna uus tipuründaja ütles, et on proovikivideks valmis ning avanenud võimalusest põnevil. «Läbirääkimiste alates sain kiiresti aru, et soovin Paidega liituda. Klubi näitas minu vastu siirast huvi, usku ja pühendumust. Hindan seda kõrgelt ja teen kõik endast oleneva, et usaldust tugeva pingutuse ja väravatega väärida,» lausus ta.

Märksõnad

Tagasi üles