Türi valla parimad tulevad metsameeste, leiutajate ja vanatehnikasõprade seast

Järva Teataja
Copy
«Tundub, et inimestel on endiselt huvi metsa tulla. Me oleme ka mõelnud, et kui huvi ära kaob, siis me rohkem ei korralda seda päeva, aga seni huvi jagub ja rahvast tuleb aina juurde,» võttis RMK Viljandimaa metsaülem Elor Ilmet laupäeval olnud Tõrvaaugu metsa- ja matkapäeva kokku.
«Tundub, et inimestel on endiselt huvi metsa tulla. Me oleme ka mõelnud, et kui huvi ära kaob, siis me rohkem ei korralda seda päeva, aga seni huvi jagub ja rahvast tuleb aina juurde,» võttis RMK Viljandimaa metsaülem Elor Ilmet laupäeval olnud Tõrvaaugu metsa- ja matkapäeva kokku. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui Türi valla aasta küla võitja osas olid kõik konkursile kandidaate esitanud ühte meelt, siis tegu ja tegija kandidaate esitati mitmeid, lõpliku otsuse langetas vallavalitsus.

Türi valla aasta küla, tegu ja tegija 2023 konkurssidele oli tosin ettepanekute esitajat, kes märkasid kaheksat aasta tegijat, viit aasta tegu ja aasta küla nimetamiseks tehti neli esildist.

Konkursile „Aasta küla 2023" laekus neljalt esitajalt üks ja sama kandidaat. Kõik neli esitajat olid seda meelt, et tiitli vääriline on Villevere küla ja nii tunnistaski Türi vallavalitsus oma 8. veebruari istungil, et konkursi „Aasta küla 2023" aunimetuse saajaks on Villevere küla. Aasta küla konkursi võitjale sai rahalise preemia 500 eurot.

Villevere küla puhul tõid esitajad välja, et küla korraldas 2023. aastal märkimisväärselt andeka sündmuse – leiutajate festival nimetusega „Tehtud Villeveres".

Aunimetus „Aasta tegija 2023" anti Elor Ilmetile, kes korraldab aastaid Tõrvaaugu metsa- ja matkapäeva ning on Rassi külaseltsi tegevuse eestvedaja.

„Aasta teoks” sai aga ettevõtmine nimega „Türi Traktor 2023", mis innustas ja motiveeris vanatehnikahuvilisi ja tõi positiivset tähelepanu ning kajastust Türi vallale. Sündmuse korraldajateks olid Valdu Välimäe, Ilmar Tiitsmaa ja Margus Tiitsmaa. Paraadi ja näitust külastas ligemale 3000 inimest.

Konkursi võitjatele antakse auhinnad üle Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamise pidulikul kontsert-aktusel Türi kultuurikeskuses 22. veebruaril algusega kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles