Suusaorienteerujad võistlesid Läti meistrivõistlustel

Järva Teataja
Copy
Maarius Kotsulim Läti meistrivõistluste stardis.
Maarius Kotsulim Läti meistrivõistluste stardis. Foto: OC Stig

Orienteerumisklubi JOKA suusaorienteerujad osalesid Läti meistrivõistlustel Daugavpilsis. Daugavpilsi linna külje all asuv hea männimetsa massiiv võimalda rajameistritel smootorsaanidega sisse sõita suurepärase suusaradade võrgu, mis nõudis võistlejailt tähelepanelikku kaardilugemist. Võistlustel oli osalema erinevates vanuseklassides kokku üle paarisaja võistleja, lisaks lätlastele ka eestlased ja leedukad. Võisteldi sprindis ja tavarajal.

Noormeeste M17 vanuseklassis oli JOKA noortest võistlemas Kerto Kaasiku. selles vanuseklassis on lõunanaabrite noormehed eriti tugevad, võites tänavusel noorte EMil teatekulla ja lisaks kaksikvõidu lühirajal. Seekordsel võistlusel suutis Kerto Kaasiku lätlaste auhinapeo rikkuda, saavutades mõlemal võistluspäeval kolmanda koha ja surudes mõlemal korral poodiumilt välja vähemalt ühe Euroopa noortemeistri.

Meesjuunioride seas võistelnud Maarius Kotsulimil õnnestus pikal ja nõudlikul tavarajal, kus juuniorid võistlesid meeste eliitklassiga samadel radadel, välja sõita teise koha tulemus.

Naisveteranid N65 kassis kaotas Siiri Poopuu avapäeval tihedas radade võrgus korra kapitaalselt orienteerumisjärje, mis päädis suure ajalise kaotusega. Kuna aga ülejäänud raja läbimine sujus vigadeta, siis tagas see siiski teise koha. Järgmisel päeval tavarajal õnnestus teha vigade parandus ja kindla eduga võita.

Osalemine heal tasemel ja konkurentsis lõunanaabrite meistrivõistlustel oli kindlasti heaks võistlusettevalmistuseks nädala pärast toimuvateks Eesti meistrivõistlusteks ja ka kuu lõpus Haanjas toimuvateks Põhjmaade noorte meistrivõistlusteks ja veteranide maailmameistrivõistlusteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles