Roosna-Alliku mudilaste karikasari alustab juba kuuendat hooaega

Copy
Roosna-Alliku põhikooli staadionil suusad alla pannud koolieelikud said oma oskused proovile panna.
Roosna-Alliku põhikooli staadionil suusad alla pannud koolieelikud said oma oskused proovile panna. Foto: Egle Lepp

Roosa-Alliku mudilaste karikasari on omanäoline üritus just selle poolest, et seal saavad omavahel mõõtu võtta üksnes eelkooliealised mudilased. Ei mingeid rahvamasse ega tohutud võidu peale pingutamist, igaüks on iseenda eest väljas ning naudib seda, mida teeb.

Küllap on selline armas formaat ka põhjuseks, miks Roosna-Alliku spordiklubi naised Tiiu Väli ja Eve Sissas mudilaste karikasarja juba kuuendat korda eestvedada võtavad.

Tiiu Väli naljatas, et teeb seda ikka ja jälle lapsevanemate tungival soovil. Oma lapsi eelnevatel aastatel karikasarja osalema viinud Egle Lepp on öelnud, et selline väike armas spordivõistluste sari on lastele hea koht spordiga esimeste kokkupuudete tegemiseks. "Kohe suurele ja rahvarohkele üritusele minnes ehmatavad mudilased sageli ära. Aga Roosna-Alliku sari on väike ja toimub rahulikus keskkonnas ning sealt saab laps esimesed positiivsed emotsioonid," kiitis ta.

Nii nagu tavaks on saanud, algab neljast osavõistlusest koosnev karikasari Tiiu Väli sõnul talvise suusasõiduga. "Sel korral toimub suusatamine pühapäeval 18. veebruaril Roosna-Alliku ravamaja juures. Start on avatud kell 11 - 12-ni," täpsustas ta. "Kui sõitjate tulek on hajutatud, siis ongi lastel rahulik rajal tatsuda ja keegi ei pea rabistama, et äkki jääb tagant tulijale ette."

Stardimaksuks on Väli sõnul ikka euro ning raja läbinud saavad väikese üllatuse.

Kevadkuudel on sarjas tulemas veel pargijooks, rattasõit ja staadionijooks. Need, kes teevad naliksarjas kaasa kõigil osavõistlustel, saavad tubli osalust tähistava karika. Kolmel osavõistlusel kaasalööjad aga teenivad kaela osalusmedalid.

Kui keegi täpsemat teavet soovib, saab seda eelnevalt Tiiu Välilt otse telefonil 56564794 küsida.

Tagasi üles