Türi inimesed harrastavad talisporti iga ilmaga

Järva Teataja
Copy
Foto: Türi spordiklubide liit

Türi Tolli metsas peetud neljast etapist koosnev suusaseeria “Türi suusatalv 2024” sai eilse vastlapäevaga põneva lõpu.

Ilmataat mängis korraldajatele algses ajakavas plaanitu küll vahepeal lausvihma tõttu ringi, kuid vaatamata sellele said väiksemad ja suuremad talispordi harrastajad siiski nautida suusatamist ja panna end põnevas võistluses ka proovile.

Suusaseeriat alustati seekord 3 km asmel hoopis 6 km vabatehnika sõiduga, teiseks etapiks oli aga kiire ja põnev sprindisõit, kus arvesse läks kahe sõidu aegade summa ja startida võis kuni kolmel korral vabalt valitud ajal. Kolmandaks etapiks tuli suusatajatel aga läbida rajal 3 km vabatehnikas, kuid ka sellel etapil kimbutas suur sula, siis metsavahel jagus suusarajal lund piisavalt. Suusaseeria viimases neljandas etapis lisas põnevust juurde veel ühisstart ning läbida tuli rajal seekord 9 km vabatehnikas.

Koondarvestuses kõige pisematest osalejatest olid tublimad: esikoht Hermiine Veeberg, teine koht Liise Mölder, poistest Karl Ehamäe.

Järgmises vanuseklassis (T/P 7-10): esikoht Helene Marie Pärenson, teine koht Ursula Murd, kolmas koht Teili Gritšenko, poistest esikoht Eduard Johannes Pärenson, teine koht Gregor Gritšenko, kolmas koht Gregor Veeberg.

T/P 11-14 vanuseklassis käis esikoha arvestuses tihe rebimine ja esikohta jäid jagama Adeele Kontus ja Kadi Puu, teise saavutas Marina Jasson ja kolmanda koha sai Keilin Kägu.

Ka poiste selles vanuseklassis käis kõva võistlus ja esimese koha saavutas Cristofer Valang, teiseks tuli Henri Veeberg ja kolmandaks Karl Märten Aren.

Naiste põhiklassis (N15-39) kindlustas viimases etapis endale esikoha Liisa Gritšenko, teiseks tuli Mari Metsaäär ja kolmandaks Hanna Katariina Miller.

Meeste põhiklassis oli põnevust ja viimase sõidu järel saavutas esikoha Kert Järva, teiseks tuli Maarius Kotsulim ja kolmandaks Henri Perillus.

Naiste 40+ klassis võitis Tiia Riis ja teise koha sai Siiri Poopuu.

Meeste 40-53 vanuseklassis käis samuti põnev punktiarvestus, esimese koha sai siin Allan Palmiste, teiseks tuli Märt Murd ja kolmandaks Vadim Gritšenko.

Mehed 55+ kateoorias juhtis tabelit Vello Lillipuu ja võttis sellega ka esikoha, teiseks tuli Ivo Mölder ja kolmandaks Kaido Paju.

Kogu suusaseeria kokkuvõttes võib öelda, et Türil naudivad talisporti nii väiksed kui suured.

Vaatamata suusaseeria lõppemisele on suusarajad ja uisuväljak heas korras, et nautida veel talve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles