Parempoolsed peavad Järvamaal Talvekooli

Järva Teataja
Copy
Erakond Parempoolsed peab laupäeval talvekooli. Pildil Parempoolsete esimees Lavly Perling.
Erakond Parempoolsed peab laupäeval talvekooli. Pildil Parempoolsete esimees Lavly Perling. Foto: Sander Ilvest

Erakond Parempoolsed koguneb sel nädalavahetusel esimesse Talvekooli, kus ekspertidena löövad kaasa oma ala absoluutsed tipud, teiste seas näiteks Rainer Saks ja Matti Maasikas.

Talvekool keskendub Euroopa julgeolekule, migratsioonile, konkurentsivõime tõstmisele, energeetika- ja kliimaküsimustele. „Lähima viie aasta peamisteks väljakutseteks on Euroopa iseseisva julgeoleku suurendamine ja majandusliku konkurentsivõime tõstmine. See tähendab, et päris mitmes valdkonnas tuleb nii Euroopa eesmärgid kui ka regulatsioonid kriitiliselt üle vaadata,“ märkis Parempoolsete volikogu esimees Ilmar Raag.

Olukorra muudab keerukamaks asjaolu, et mitmel puhul on ootused esmapilgul üksteisega vastuolus – kasvõi kliimapoliitika ja energeetika valdkonnas. „Niisamuti sisaldab migratsioon üheaegselt nii ohte kui ka võimalusi. Eesti kui piiririigi jaoks on Euroopa arengud eksistentsiaalse tähtsusega,“ tõdes Raag.

Julgeolekuekspert Rainer Saks, Euroopa Komisjoni nõunik Henrik Hololei, diplomaat Matti Maasikas, Cambridge’i Ülikooli kliimapoliitika uurimisgrupi juht Annela Anger-Kraavi ja Euroopa Liidu õiguse ekspert Mart Parind nõustavad Talvekoolis erakonnasiseseid töögruppe. Selle töö tulemusel kujuneb ühine arusaamine Parempoolsete programmist, sõelutakse välja parimad ideed tulevaseks Euroopa parlamendi valimisprogrammiks.

17. veebruarini toimuv Talvekool leiab aset Järvamaal Vana-Veski puhkekeskuses. Pärast Talvekooli arutatakse ideid piirkondades, valimisprogramm võetakse vastu aprillis toimuval volikogul. Seal kinnitatakse ka lõplik Parempoolsete kandidaatide nimekiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles