KUIVTOIDUPAKID, SATELLIITTELEFONID, KÜTUSEVARU JA LISAVOODID Päästekomandod valmistuvad selleks, et kriisiolukorras neid päästa poleks vaja

Kuido Saarpuu
Copy
Paide ja Türi päästekomando pealik Ilmar Koppel näitab, kuidas päästjad võtavad kriisivalmidust vägagi tõsiselt. Nii võib komandodes tallel olla omajagu hädaolukordadeks mõeldud kuivtoidupakke.
Paide ja Türi päästekomando pealik Ilmar Koppel näitab, kuidas päästjad võtavad kriisivalmidust vägagi tõsiselt. Nii võib komandodes tallel olla omajagu hädaolukordadeks mõeldud kuivtoidupakke. Foto: Dmitri Kotjuh

Oleme näinud pilte Ukrainast, kus Venemaa pommitab rindejoonest kaugel asuvaid rahumeelseid piirkondi, kortermajad põlevad ja kukuvad kokku, päästjad püüavad rusuhunnikutest elusid ja inimesed varandust päästa.

Jätame kõrvale poliitilised tõmbetuuled, automaksu, tralli presidendi vastuvõtu kutsete ümber – elu Eestis on nagu vanajumala selga taga. Vähemalt praegu.

Aga mis saab siis, kui enam ei ole? See ei pea olema sõda, et käes oleks tõsine kriis, kus päästeväljakutsete ja abivajajate arv läheb üle öö hoomamatult suureks. Kui võtame talvel pikemaks ajaks ära näiteks elektri, siis on ühtäkki pime ja külm, kaardimaksed ei toimi, tanklast ei saa kütust ja poest toitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles