Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Regionaalminister Madis Kallas külastas eelmisel reedel riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni liikmetega Järvamaad, et tutvuda maakonna murede ja rõõmudega. Et äsja oli Kallase vastutusvaldkonnas, ühistranspordis suur muudatus – maakonnaliinidel lõppes tasuta sõit –, siis võttis Kallas kätte ja sõitis ühelt kohtumiselt Paides teisele kohtumisele Türil hoopis bussiga. Ka ajastus tõotas kõige paremat. Kuigi minister lahkus Järvamaa ühistranspordi keskusest teadmisega, et just sellest päevast alates saab bussis pileti eest maksta pangakaardiga, siis teenus pärastlõunases bussis siiski tööle ei hakanud ja ministril tuli pileti eest maksta sularahaga. Kuigi teekond Paidest kevadpealinna kestis napp veerand tundi, sai ministrilt kõige olulise kohta küsitud ja kohe esimese asjana avaldas ta maakonnale hea uudise.

* Sellest nädalast on Paides ametlikult pidudele valla Hõbelinnu peostuudio, mis ootab tähtsündmusi pidama nii lapsi kui ka peresid. Uus koht üllatab mängulise sisekujunduse ja põnevate tegevustega. Sellist peopaika pole siinkandis enne nähtud.

* Reede õhtul tunnustati Türi kultuurikeskuses Järvamaa kultuuritippe, kus teiste oluliste preemiate kõrval said teatavaks tänavuse kultuuripärli tiitli ja elutööpreemia pälvinu nimi.

* Oleme näinud pilte Ukrainast, kus Venemaa pommitab rindejoonest kaugel asuvaid rahumeelseid piirkondi, kortermajad põlevad ja kukuvad kokku, päästjad püüavad rusuhunnikutest elusid ja inimesed varandust päästa. Jätame kõrvale poliitilised tõmbetuuled, automaksu, tralli presidendi vastuvõtu kutsete ümber – elu Eestis on nagu vanajumala selga taga. Vähemalt praegu. Aga mis saab siis, kui enam ei ole? See ei pea olema sõda, et käes oleks tõsine kriis, kus päästeväljakutsete ja abivajajate arv läheb üle öö hoomamatult suureks. Kui võtame talvel pikemaks ajaks ära näiteks elektri, siis on ühtäkki pime ja külm, kaardimaksed ei toimi, tanklast ei saa kütust ja poest toitu. Kes päästaks aga päästjaid, et nad meid ka kriisiolukorras päästa saaksid? Järva- ja Raplamaa päästepiirkonna juhataja Tanel Vahter ütles, et kõige selle peale on päästeametis mõeldud. «Sel põhjusel oleme taganud, et päästjaid on komandodes ootamas kahe nädala (kuiv)toiduvaru,» selgitas ta. «Toidupakid on ka autodes juhuks, kui ees ootavad pikemad juhtumid.»

* «See on Järva Teataja, kus kirjutati sellest väljaõppekeskusest,» ütles Kaitseliidu Järva maleva pealik kolonelleitnant Kuido Pettai kolmapäeva pärastlõunal Koigi lennuvälja serva kerkiva mehitamata lennuvahendite väljaõppekeskuse nurgakivipanekule tulnud inimestele ja näitas eelmisel laupäeval ilmunud paberlehte. Pettai keeras ajalehe rulli ja pani riigi kaitseinvesteeringute keskuse lõuna portfelli juhi Peeter Karja abiga selle metallsilindrisse. Seejärel pidasid kõne ning poetasid samuti asjakohaseid esemeid silindrisse keskuse ehitaja, ASi Paide MEK juht Janek Lohu ning Paide linnapea Kaido Ivask.

* Paide vana rahvamaja asemele kerkinud ärikeskuses 1. veebruaril avatud Pepco kaupluse naaber, Automaailma pood tegi uksed lahti neljapäeva hommikul. Lehvisid lipud, pakuti maitseampse ja tähelepanematud inimesed võisid sattuda ka Kanal 2 saatesse «Rooli võim», kui nad saatejuht Raivo Rimmi intervjuu ajal valel ajal vales kohas olid. Paidelane Olev hoidis end targu riiulite varju. Ta seadis kohe avamispäeval sammud uude poodi ennekõike seetõttu, et koju tulnud kliendilehest jäi silma paar huvipakkuvat toodet. Nii võttis Olev riiulilt rehviparanduskomplekti. «Kui midagi juhtub, siis uutel autodel ei ole ju tagavararehvi,» põhjendas ta esimest ostu.

* Kolme kultuuriasutuse ühisettevõtmisena algas neljapäeval Paides juubeliürituste sari, mis pakub iga kuu põnevaid kultuuriampse, ja nii suveni välja. Juhuslikult on juubeliaasta käsil nii Järvamaa keskraamatukogul, Paide muusikakoolil kui ka Paide kunstikoolil. Idee algatas kõige vanem neist, 165aastaseks saav raamatukogu, mille direktor Jane­ Kiristaja ütles, et üksinda on kuidagi nukker tähistada, seepärast otsisidki nad tuge headelt naabritelt kunstikoolist ja muusikakoolist. «Tänasest alates kutsume kord kuus kultuurihuvilisi Lai 33 fuajeesse nautima muusikat, kunsti ja kirjandust,» sõnas ta.

Märksõnad

Tagasi üles