Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Ajaleht Postimees avalikustas gümnaasiumi kevadiste lõpueksamite tulemused ja reastas koolid nende põhjal. Järvamaa koolidest on selles tabelis kõige kõrgemal kohal Paide gümnaasium (38.), kellele järgneb Koeru keskkool (70.). Paide gümnaasiumi direktor Margo Sootla ütles, et vaatab alati eksamitulemusi ja uurib ka edetabeleid, mida ajalehed nende põhjal koostavad. «Muidugi on eelmise aasta tulemuste ja õpilaste üle heameel. Olen rahul, et näitajad on aastate jooksul paremaks läinud ja suudame praegu toetada väga erinevate huvidega õpilasi,» lausus ta. «Igal juhul näitab see, et Paide gümnaasiumi avatud ning usalduslik koolikultuur toetab õpilaste pingutust ja õppimisele keskendumist ning siin on võimalik saavutada ka väga häid riigieksamite tulemusi.»

* Sel aastal ootab Järvamaa haigla naistenõuandlat ja sünnitusosakonda ees hulk uuendusi, mis kõik aitavad kaasa naiste tervise jälgimisele ja veelgi parema sünnitusabi osutamisele. Veebruarist ämmaemandusjuhina tööle asunud Keidy-Anet Lavrikovi sõnul saavad alates märtsist naised, kellel on muresid rinnanäärmetega, end kirja panna Ida-Tallinna keskhaigla rinnakeskuse mammoloogi Gabor Szirko vastuvõtule. «Saatekirja pole läbivaatuseks vaja, piisab, kui helistada Järvamaa haigla registratuuri ja aeg kirja panna,» ütles ta.

* On 1. mai hommik 2022. aastal. Türi–Väätsa tee äärest ja lähistelt leitakse kaheksa mahalastud toonekurge. Käivitub uurimine, millest ei puudu läbiotsimised, ülekuulamised ja kümned kontrolli viidud relvad. Lähemegi nüüd ajas poolteist aastat tagasi, et leida põhjusi, miks on linnutapja pääsenud seni nii-öelda puhtalt.

* Eelmise aasta viimases jaotuses jagas kultuurkapital toetusteks ja stipendiumideks 10 miljonit eurot. Järvamaalt esitati taotlusi nii spordi- kui ka kultuuriürituste korraldamiseks, aga ka tublide sportlaste ja noormuusikute osalustasudeks, et esindada maakonda rahvusvahelistel võistlustel ja konkurssidel.

* Oli teada, et ilmataat laupäeval rahvarallil «Koeru talv 2024» osalejatele lihtsat kulgemist ei luba, kuid vaevalt oskasid ka korraldajad arvata, et autodega tuleb sõita vees. Just seda vähemalt Jalgsema külamaja juurde kogunenud rallisõbrad nägid: põllud ajasid lumesulaveest üle ääre ja madalad kruusateed täitusid iga mööduva auto järel üha suurema koguse veega. Nii oli rallil ekipaaže, kes said veealadest üle väikese ajakaotusega, kuid ka neid, kelle masin pärast ootamatut veepesu korraks tõrkuma hakkas.

Märksõnad

Tagasi üles