Sihtkapitali “Andekas laps” toetused on jaotatud

Järva Teataja
Copy
Andreas Põder (nr. 16) U15 koondise kohtumises Moldova vastu.
Andreas Põder (nr. 16) U15 koondise kohtumises Moldova vastu. Foto: Katariina Peetson / Eesti Jalgpalli Liit

Tänavu valis Paide linna sihtkapitali nõukogu esitatud kandidaatide hulgast välja 19 tublit noort.

Märten Erik Arold on Hillar Hanssoo põhikooli 8. klassi õpilane, kes õpib neljadele-viitele, on õpilasesinduse aktiivne liige, kooliraadio eestvedaja ja osaleb T.O.R.E ringis. Ta on silmapaistvalt esindanud Paide Ujumisklubi erinevatel võistlustel üle Eesti ja võitnud mitmeid esikohti nii vabalt-, liblik- kui ka kompleksujumises. Märten Erik on eakaaslastele suureks eeskujuks, näidates, kuidas treeningutele pühendudes tulevad tulemused.

Riti Põder on Roosna-Alliku põhikooli 9. klassi õpilane. Õppetöös on ta kohusetundlik ja hoolas. Riti on julge ja abivalmis kaaslane, klassi ürituste ideede generator ja korraldaja. Riti on aktiivne kodutütar, kes juhendab ka nooremaid ja teda tunnistati äsja tiitliga Järva ringkonna aasta pärl.

Laura Pilv on andekas ja eeskujulik Paide gümnaasiumi 12. klassi õpilane, kes on edukas mitmel erineval alal ja rakendab ennast kogukonnas laiemalt. Tema suureks kireks on tantsimine, mida ta teeb mitmes erinevas rühmas ja juhendab lisaks teisigi. Laura on aidanud aastaid korraldada Paide Hammerbecki kooli võimlemispidu, on olnud vabatahtlik arvamusfestivalil, Eesti laulul ning tantsuolümpial. Sellest õppeaastast on Laura ka kooli õpilasesinduse liige.

Andreas Põder on olnud aastaid silmapaistev sportlane, kelle põhiala on jalgpall. Eelmisel aastal jõudis ta kõrgeima võimaliku saavutuseni ehk kuulus oma vanuseklassis U-15 Eesti koondisesse. Ta on aastaid kõrvalalana mänginud edukalt ka korvpalli ning „TV 10 olümpiastarti" vabariiklikul võistlusel tõestas ta, et kuulub nii Eesti tublimate sprinterite kui ka keskmaajooksjate sekka. Sporditegemise kõrvalt hoiab Andreas korras ka õppimise, olles kohusetundlikkusega eeskujuks teistele noorsportlastele.

Enriko Peilman õpib Paide Hammerbecki põhikooli 8. klassis. Ta on andekas motokrossisõitja. Eelmisel aastal saavutas ta Eesti noorte karikavõistlustel I koha ja Eesti meistrivõistlustel III koha. Vahetades võistlusklassi ja asudes sõitma suurema krossirattaga tuli ta maailmameistrivõistlustel 26. kohale. Enriko on tubli spordipoiss erinevatel aladel, käib võimalusel alati kooli esindamas ja saavutab häid tulemusi. Ta on väga motiveeritud ja sihikindel noormees. Ka Enriko õpitulemused on suurepärased.

Leene Martoja on väga mitmekülgsete huvide ja oskustega noor neiu, kes õpib Hammerbecki kooli 8. klassis. Ta huvitub alates käsitööst kuni tehnoloogiani välja. Leene mängib edukalt võrkpalli, on tubli kergejõustiklane ja tantsib rahvatantsu. Leene õppeedukus on väga hea ja ta on edukas erinevate ainete olümpiaadidel. Lisaks kohustuslikule õppekavale läbis ta eelmisel aastal Tartu Ülikooli täiendkoolitusprogrammi IT-õpikoda "Noored koodi".

Ken Krister Kiveste on 7 aastat tegelenud võistlustantsuga ja on koos paarilisega võistlustelt aina diplomeid, medaleid ja karikaid toonud. Värskeim saavutus on möödunud novembris karikavõistlustelt Lohkvas 1. koht Ladina-Ameerika tantsudes ja 2. koht standardtantsudes.

Karl Erik Kirss on Hammerbecki põhikooli 9. klassi klassivanem ja kooli õpilasesinduse president. Ta on väga abivalmis, rahumeelne ja kohusetundlik ning õpib hästi ja on edukas reaalainete olümpiaadidel, aga ka loodusteadustes ja inglise keeles. Karl Erik on ka tubli mälumängur, õpib muusikakoolis, laulab meeskooris ning teeb tervisesporti.

Merilin Viiklaid on samuti Hammerbecki põhikooli 9. klassi õpilane. Tema õpitulemused on väga head ja eriti paistavad silma tema teadmised reaalainetes. Ta esindab kooli erinevatel olümpiaadidel ja mälumängudel. Merilin tantsib ka rahvatantsu ja on kooli õpilasesinduse liige. Tema kõige suurem armastus on aga hobused ja ratsutamine.

Marianne Kalvik on heasüdamlik ja ettevõtlik. Ta on aktiivne panustaja Paide gümnaasiumi kooliellu, olles õpilasesinduse liige ja ürituste eestvedaja. Peale korraldamise on Marianne kireks fotograafia. Ta on võimekas korvpallur, kes on vajadusel treener, organisaator ja ka setrifitseeritud kohtunik. Lisaks on ta juhtinud Tre raadios noortesaadet ja olnud aastaid Arvamusfestivalil vabatahtlikuna ametis.

Christen Savisaar on edukas õpilane, Paide gümnaasiumi õpilasesinduse eesseisuse liige ja aktiivne noor Korvpalliklubis 7. Õpilasesinduses on ta juba kolmandat aastat ja oma sihikindluse ning heade juhtimisomadustega on ta suutnud eest vedada mitut üritust ning tõstnud esile õpilaste jaoks olulisi murekohti. Vigastuse tõttu ei saanud ta enam kahjuks naiste esiliigas korvapalli mängida, kuid spordist ei loobunud ja tema eesmärk on õppida ülikoolis füsioteraapiat ning tulevikus toetada noori ja nende tervist.

Herman Haamer on Paide gümnaasiumi õpilane, andekas muusik, sportlane ning rahvatantsija.Korvapllurina on ta pälvinud mitmeid kõige väärtuslikuma mängija tiitleid. Hermani loovus pääseb kõige enam esile aga koolibändis Exitum. Kuid ei ole vahet, kas Herman mängib palli, tantsib, teeb muusikat või õpib – ta on kohusetundlik, töökas, mitmekülgne ja suureks eeskujuks paljudele noortele ja täiskasvanutelegi.

Robin Raudsepp on õpilasena kohusetundlik ja tunnistusel on tal neljad ja viied. Pole spoordiala, millega Robin ei tegeleks ja ta esindab võistlustel kooli erinevatel aladel ning valiti eelmisel aasta kooli parimaks meessportlaseks. Kuid lemmikspordiala on motokross, millega Robin on tegelenud 8 aastat ja poodiumikohti jagus eelmise hooaja vältel mitmeid. Tema unistuseks on saada profisõitjaks ja hoida Euroopas Eesti lipp kõrgel.

Oskar Põldvee lõpetas kevadel kiitusega Hammerbecki põhikooli, ta tantsib rahvatantsu ja on aktiivne noorkotkas ja salga pealik. Aktiivse tegevuse ja pühendunud panustamise eest pärjati ta tiitliga „Järvamaa noorkotkas 2023". Pärast muusikakooli kiitusega lõpetamist jätkab Oskar muusikakooli orkestris ja Paide Gümnaasiumi bändis löökpillide mängijana.

Robin Randrüüt tegeleb tublisti spordiga ja on ka väga hea õpilane. Ta mängib kõrgel tasemel petanki, osaleb korvpalli ja võrkpalli treeningutel, esindades oma kooli erinevatel võistlustel. Samuti mängib ta edukalt malet. Petangis on Robin Eesti parim juunior ja oli ka meeste reitinguarvestuses eelmisel aastal 2. kohal.

Noortest maletajatest tõsteti tänavu veel esile Hillar Hanssoo põhikooli õpilased:

Crisjan Zäuram võitis Hillar Hanssoo mälesvõistlusel 14-aastaste turniiril hõbemedali, tuli spordiliidu Jõud meistrivõistlustel 14-aastaste noormeeste seas 7. kohale ning võitis Järva Noorte Maleklubi sariturniiri.

Sebastian Jaanhold jagas Eesti koolide võistkondlikel meistrivõistlustel kiirmales algkoolidele 4. laual teist-kolmandat kohta.

Aaron Maarend, kes tuli Järva Noorte Maleklubi 119 osavõistlusega sariturniiril 3. kohale.

Natali Morozov, kes saavutas Hillar Hanssoo 22. mälestusvõistlusel 10-a õpilaste seas 11. koha, oli spordiliidu Jõud meistrivõistlustel 10-a tütarlaste seas 6. kohal ja tuli Järva Noorte Maleklubi sariturniiril 2. kohale.

Et sihtkapital on asutatud Paide linna teeneka malepedagoogi Hillar Hanssoo pärandvara põhjal, siis kuulub osa toetussummast alati maletraditsiooni elushoidmisele ning edendamisele ja nii on üheks toetuse saajaks lisaks lastele ka Järva noorte maleklubi.

Andeka lapse toetused antakse üle 24. veebruaril kell 16 algaval Eesti vabariigi 106. aastapäevale pühendatud kontsert-aktusel "Elujoon" Paide muusika- ja teatrimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles