Järvakat näeb maailmameistrivõistlustel

Järva Teataja
Copy
Mehis Udam ei pea end laskmise ja suusatamise vahel jagama, vaid saab harratsada kahte ala koos.
Mehis Udam ei pea end laskmise ja suusatamise vahel jagama, vaid saab harratsada kahte ala koos. Foto: Tuuli Nele Valgma

23. veebruarist 2. märtsini 2024 võõrustab Otepää IBU laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistluseid. Eesti koondise esinumbritena astuvad Tehvandi Spordikeskuses võistlustulle sel hooajal maailmakarikasarja debüüdi teinud 18-aastane Jakob Kulbin ja 20-aastane Mehis Udam, vahendab alaliit. 

“Jakob Kulbin võttis juunioride Euroopa meistrivõistlustelt kaks pronksmedalit, võisteldes endast mitu aastat vanemate sportlastega. Ka Mehis Udam on näidanud sel hooajal väga head minekut,” ütles Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni spordidirektor Kauri Kõiv. “Seega kindlasti on Eesti koondise eesmärgiks võtta kodustelt tiitlivõistlustelt medal.” Eesti koondise nimekirja kuulub 20 sportlast, kokku on kahe vanuseklassi peale 16 stardikohta.

Juunioride vanuseklassis kuuluvad Eesti koondisesse noormeestest Mehis Udam, Mark-Markos Kehva, Karl Rasmus Tiislär, Karl Ramses Tiislär ja Ivar Všivtsev ning neidudest Lisbeth Liiv, Violetta Konopljova, Kretel Kaljumäe, Emma Roberta Rajando ja Pauline Puusaar. Noorte vanuseklassis esindavad Eestit noormeestest Jakob Kulbin, Yaroslav Neverov, Frederik Marten Välbe, Daniel Varikov ja Armin Aun ning neidudest Vibeke Marie Välbe, Anlourdees Veerpalu, Mirtel Kärsna, Laureen Simberg ja Rosibel Marii Kaldvee.

Möödunud kevadel loodud laskesuusatamise järelkasvukoondisesse valitud 12 sportlast pääsesid tulemuste põhjal ka koduste maailmameistrivõistluste koondisesse. “Kui osad sportlased kvalifitseerusid koondisesse välisvõistluste põhjal nagu IBU Cup ja IBU Junior Cup, siis mitmete jaoks olid olulised katsevõistlused detsembri lõpus toimunud Eesti meistrivõistlused,” ütles Kõiv. Lõpliku otsuse langetas Eesti laskesuusatamise treenerite nõukogu.

Kaheksal võistluspäeval tuleb Otepääl starti ligi 500 sportlast 38 riigist. Võistlustele on võimalik soetada pääse lasketiirutribüünile, rajal saab sportlastele kaasa elada tasuta. Võistluste teisel nädalal peetakse Otepääl ka Noorte Liikumisnädalat, mille raames saavad kõik huvilised osa võtta laskesuusatundidest, külastada Talispordimuuseumit ja Tehvandi suusahüppetorni.

Juunioride segateatesõidu võitis Norra, Eesti sai 17. koha.

Avavahetust sõitnud Mehis Udam ütles ERRile, et ei jäänud reedese võistlusega rahule. "Trahviring ei ole see, mille järgi ma tulin," ütles ta. "Tundsin, et endal jõudu oli, aga tugev tõuge kaob pudru sisse ära, väga kasu ei ole. Vastupidavust oli rohkem vaja kui tugevat tõuget."

Meesjuunioride 15 km tavadistantsil teenis Udam aga 24. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles