Liitlaste lennukid teevad Kesk-Eesti kohal madallende

Järva Teataja
Copy
F16 hävitajad. Illustratiivne foto.
F16 hävitajad. Illustratiivne foto. Foto: Reuters

Sel nädalal teevad Eesti õhuruumis lende, sealhulgas madallende Ämari lennubaasis teenivad Poola õhuväe piloodid hävituslennukitel F-16. Madallennud toimuvad madallennu aladel ja mitte madalamal kui 152 meetrit.

Madallennud toimuvad 21. veebruarist kuni 24. veebruarini Edela-, Ida-, Kesk- ja Lõuna-Eesti madallennu aladel mitte madalamal kui 152 meetrit (500 jalga) ajavahemikul 11:00 kuni 15:00. On võimalik, et lennukid mööduvad asulatest või üksikutest taludest, kuid võimalusel püütakse asustatud alasid siiski vältida.

Lisaks madallendudel on sel nädalal oodata nii Eesti kui ka liitlaste lennuvahendite ülelende seoses Eesti Vabariigi 106. aastapäeva tähistamisega. 23. veebruaril kell 12:00 teeb Kohtla-Järve koolide poolt ühiselt korraldatud vabariigi aastapäevale pühendatud väliaktuselt ülelennu õhuväe transpordilennuk M-28.

24. veebruaril orienteeruvalt kell 12:45 teevad sobiva ilma korral Eesti Vabariigi 106. aastapäeva paraadist ülelennu õhuväe 1. eskadrilli kuuluvad kaks transpordilennukit M28, PPA lennusalka kuuluv kopter AW139 ja patrull-lennuk Beechcraft Super King Air 350ER.

Liitlaste lennuvahenditest osalevad paraadi ülelennus Balti õhuturbemissiooni raames Ämaris paiknevad kaks Poola hävituslennukit F-16. Šiauliai lennubaasist Leedus osalevad ülelennul kaks Belgia hävituslennukit F-16 ning kaks Prantsusmaa hävituslennukit Mirage-2000. Pärast kaitsejõudude paraadi ülelendu plaanivad kaks Belgia hävituslennukit F16 teha ülelennu ka Tartust. Ülelend on planeeritud toimuma kell 13:15.

Põhja-Atlandi Nõukogu otsuse kohaselt valvavad NATO liikmesriikide õhujõud Eesti, Läti ja Leedu õhuruumi. Õhuturvet tagavad lennukid baseeruvad Eestis Ämari lennubaasis ja Leedus Šiauliai lennubaasis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles