Sarihelistaja ajas häirekeskuse liinid umbe

Järva Teataja
Copy
Kahtlane telefonikõne tuleks kohe katkestada.
Kahtlane telefonikõne tuleks kohe katkestada. Foto: Shutterstock

Veebruaris helistas üks Tallinnas elav 60aastane mees kahe päeva jooksul 78 korda hädaabinumbrile 112. Iga kord, kui politseinikud mehe juurde jõudsid, oli ta alkoholijoobes, kuid tema elu ega tervis ei olnud ohus ning tal puudus kiire abi vajadus.

Kuivõrd selline käitumine oli pidev ja ta hoidis korduvate valeväljakutsetega politsei ressurssi kinni ning oli põhjust arvata, et ta teeb seda ka edaspidi, pidasid politseinikud mehe kinni ja tema suhtes alustati väärteomenetlust. Juba päev hiljem seisis mees kohtu ees ning teda karistati põhjendamatute väljakutsete tegemise eest 15-päevase arestiga. Kusjuures see ei ole mehele esimene kord segada operatiivteenistuste tööd - läinud aasta sügisel helistas ta ühe nädala jooksul hädaabiliinile 53 korral, põhjustades põhjendamatuid politsei väljasõite.

Hädaabiliini koormavad pahatahtlikud sarihelistajad on sageli joobes ja päästekorraldajate vastu ebaviisakad. Häirekeskusele valmistavad kiire abivajaduseta helistajad muret, kuna meie päästekorraldajad peavad igas hädaabinumbrile 112 jõudvas kõnes selgitama välja, kas ja millist abi inimene vajab. Sellised sarihelistajad, kellel ei ole kiiret abivajadust, koormavad hädaabiliini ning nende tõttu võib hilineda vajaliku abi jõudmine eluohtlikus olukorras oleva inimeseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles