Käravetel jätkuvad demineerimistööd

Järva Teataja
Copy
Foto: Päästeamet

Alates esmaspäevast, 19. veebruarist, käivad Järvamaal Käravetel demineerimistööd korterelamust leitud ohtliku lõhkematerjali hävitamiseks.

Demineerimistööde juht Toomas Stroo sõnul hävitatakse leitud aine jooksvalt: „Nii eile kui täna tegeleme järk-järgult sündmuskohal leitud lõhkeaine koguse kindlaks tegemise ja leitu ohutu kahjutuks tegemisega.“ Demineerimistööde juhi sõnul teostatakse terve tänase päeva jooksul lõhkeaine kontrollitud hävitamist ning seetõttu võib olla piirkonnas kuulda plahvatusi. Vahetus läheduses elavaid inimesi on päästjad ja politsei teavitanud.

Esialgsel hinnangul kestab sündmus täna hiliste õhtutundideni. „Kindlat tööde lõppu ei saa prognoosida, kuid palume elanikel arvestada, et tööd võivad kesta veel hommegi,“ ütles demineerimistööde juht. Politseinikud on piiranud ohuala Oja tee kortermajade piirkonnas ning hetkel on inimeste liikumine sündmuskoha läheduses piiratud. Korterelamute inimesed on leidnud ajutise peatuspaiga lähedaste juures. Teistele Oja teel elavatele inimestele on tagatud kojupääs, kasutades alternatiivseid teid. Inimesed lubatakse kodudesse tagasi esimesel võimalusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles