Järvakad on oma perearstidega ülirahul

Järva Teataja
Copy
Arstikabinet. Foto on illustratiivne
Arstikabinet. Foto on illustratiivne Foto: Tairo Lutter

Mullu tegid perearstid- ja õed kokku 8,2 miljonit vastuvõttu ning suurem osa inimestest jäi teenusega rahule. Kuigi tõusnud on nii tervishoiutöötajate palk kui ka Tervisekassa rahastus perearstiarstiabi teenustele, kannatab arstiabi kättesaadavus üha süveneva perearstide ja -õdede puuduse all.

Tervisekassa ja Kantar Emori tehtud uuringust ilmneb, et mullu oli 80% Eesti elanikest rahul viimase perearsti või pereõe vastuvõtuga. Vähenenud on aga rahulolu teenuse kättesaadavusega – perearsti või -õe vastuvõtule pääsemise kiirusega jäi rahule 76% elanikest. See näitaja on viimase kuue aasta madalaim.

Järvamaal on arstiabi korraldusega rahul 72% elanikest. Arstiabi kättesaadavust peab heaks 68%. Kõige rohkem on Järvamaa elanikud ostnud retseptiravimeid, käinud hambaarsti ning perearsti juures (üle 7 inimese 10st).

Viimase perearsti vastuvõtuga jäi Järvamaal rahule suisa 91% inimestest. Üle poole vastasid, et said arsti vastuvõtule 2-3 päeva jooksul. 86% Järvamaa elanikest on rahul perearstiabi kättesaadavusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles