Järva valla aasta tegu, Karinu külaplats vajab veel kõpitsemist

Järva Teataja
Copy
Foto: Järva vald

Veebruari keskel kogunes Karinu rahvas vastlapäeva tähistama. Mägi oli küll väike, aga liud said pikad – seega võib Karinu rahvale ennustada head aastat, nagu pakkus Järva vallavanem Toomas Tammik, kes andis teada, et Järva valla aasta tegu 2023 on Karinu uus külaplats ja laululava.

„See, et te nii toredasti kokku hoiate, paistab kaugemale. Karinu uus laululava, mis võitis kaasava eelarve, on nüüd ka Järva valla elanikele korda läinud ehk olete võitnud kaks korda," ütles Tammik.

Karinu uus külaplats ja laululava avati jaanipeoga 2023. aasta 23. juunil. Selle rajamiseks saadi 20 000 eurot Järva valla 2022. aasta kaasavast eelarvest. Seni peeti küla väliüritusi Karinu mõisapargis, mis kuulub eraisikule ja kus väike laululava oli täielikult amortiseerunud. Järva vallavalitsus andis külaseltsile avaliku maa, kuhu rajada külaplats ühisürituste korraldamiseks. Õige külaplatsi juurde kuulub ka korralik laululava. Laululava rajamiseks kasutati ära kunagise viinaköögi maakivist seinu. Tulemuseks on omanäoline ja põneva väljanägemisega laululava koos tantsuplatsiga.

Idee algatajad ja ehituse eestvedajad olid Andreas Sapas ja Martin Põvvat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles