Muusika- ja teatrimajas algab kaks vestlussarja

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Järva- ja Raplamaa veebipolitseinik Virginia Ciunite
Järva- ja Raplamaa veebipolitseinik Virginia Ciunite Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Paide muusika- ja teatrimaja alustab sel nädalal vestlusõhtute sarjaga "Mina ja maailm" ning märtsis eakatele mõeldud vestlushommikutega. Teemad varieeruvad investeerimisest emaduse ja kelmuste äratundmiseni välja.

Muusika- ja teatrimaja kultuurikorraldaja Helit Seljamaa-Burm selgitas, et "Mina ja maailma" idee on pakkuda inimestele võimalust kuulata huvitavaid vestlusi ja osaleda aruteludes erinevatel teemadel.

"Meie eesmärk on avardada osalejate silmaringi, võimaldades neil saada uusi teadmisi, jagada kogemusi ja veeta mõnus õhtupoolik," ütles ta.

Oluline nende kokkusaamiste juures on tema sõnul ka see, et inimesed saavad üksteiselt õppida ning toetada teineteist erinevates eluvaldkondades.

"Mina ja maailm" teemad

29. veebruar - rahulik lapsevanemlus

Külla tuleb vanemlusmentor Tanel Jäppinen, kes on pühendunud teaduspõhisele, lapsekesksele ja rahumeelsele vanemlusele ning soovib innustada lapsevanemaid tegema teadlikke valikuid, mis lähtuvad nende enda pere väärtustest. Tema eesmärgiks on ka tõsta isade kaasatust laste kasvatamises.

29. märts - investeerimine

Külla tuleb mikroinvestor Marin Vallikivi, kes jagab teadmisi rahatarkusest ja annab kasulikke näpunäiteid, kuidas investeerida ja planeerida.

18. aprill - mehe ja naise suhe

Külla tuleb pereterapeut Katrin Saali-Saul, kellega süvenetakse meeste ja naiste vahelistesse suhetesse, omavahelisse kommunikatsiooni ja konfliktide lahendamisse.

10. mai - emaks olemine

Emadepäeva raames toimuv vestlusõhtu on suunatud spetsiaalselt emadele. Külla tuleb #aastaema Liina Pulges, kes humoorikas võtmes räägib oma emaks olemisest, kogemustest ja väljakutsetest.

Veebruaris modereerib vestlusõhtut Martha-Beryl Grauberg, märtsis Liisi Laaneoks.

Eakate vestlushommikud hakkavad toimuma samuti kord, kuhu on kutsutud erinevaid koolitajaid, loengupidajaid ja esinejaid.

"Hommikute eesmärk on pakkuda kohalikele eakatele võimalust kodust välja tulla, kuulata põnevaid loenguid, suhelda teiste eakatega ning veeta toredalt aega," avaldas Seljamaa-Burm.

Esimene vestlushommik toimub 19. märtsil ning kohtumise teemaks on “Kuidas oma vaimset tervist hoida?”. Külla tuleb Peaasi.ee koolitaja Külli Mäe.

Teine vestlushommik on planeeritud 16. aprillile. Külla tuleb veebipolitseinik Virginia Ciunite, kes räägib, kuidas ära tunda kelmust.

Mõlemad vestlussarjad on tasulised. Eakate hommikute piletiraha sees on ka kohv, tee ning saiake.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles