Ajalooline matkatee kulgeb ka Järvamaal

Järva Teataja
Copy
"Sakala tee" matk viib Kurgjale
"Sakala tee" matk viib Kurgjale Foto: Elmo Riig / Sakala

17. märtsil algusega kell 10 toimub Vanaõuelt Kurgjale C. R. Jakobsoni surma-aastapäevale pühendatud traditsiooniline matk "Sakala teel", mida korraldavad ühiselt RMK Külastuskorraldusosakonna Lõuna-Eesti piirkond ja SA Eesti Maaelumuuseumid/C. R. Jakobsoni Talumuuseum. 19. märtsil möödub C. R. Jakobsoni surmast 142 aastat. 

1961. aastast alates korraldatud Sakala tee matk kulgeb mööda metsateed Kurgja ja Vanaõue vahel, mida mööda C. R. Jakobson käis Viljandisse ajalehte toimetama. Matka pikkus on 12,2 km. 

Puhkepause saab teha Maltsaare puhkekohas ja Järvamaal, Saeveski metsaonni juures. Maltsaare puhkekohas pakutakse teed ja küpsiseid. Saeveskis ootavad matkajaid lõke, tee ja suupisted ning aasta looma, lindu, orhideed ja sammalt tutvustav väljapanek.

Tänavu on RMK poolt organiseeritud buss Kurgjalt Vanaõuele matka alguspunkti. Buss väljub Kurgja bussipeatusest kl 9.20 ning vajalik on eelregistreerimine. Transporti vajavat inimeste arvu palutakse märkida registreerimisvormis. Autod saab parkida Kurgja parklatesse.

Matka osalustasu on 6 eurot (koolieelikud tasuta). Osalustasu kogutakse matka alguspunktis Vanaõuel. Matkal osalemiseks palutakse täita registreerimisvorm siin!

Iga matkal osalenu saab finišisse jõudes medali. Kurgjal C. R. Jakobsoni Talumuuseumi rehetoas ootab matkalisi soe supp ja tee. Osalejatele on veski, aida, sauna ja lauda külastamine tasuta, häärberis saab püsinäitusega tutvuda poole hinnaga.

Info ja küsimused telefonil 5860 0025 või kurgja@memu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles