Tavapärasest suuremad kommunaalarved ehmatasid linlasi

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Kortermajad. Pilt on illustreeriv.
Kortermajad. Pilt on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh

Jaanuar oli korralik talvekuu, kus üle pika aja ei pidanud kehvemapoolse suusailma üle nurisema. Talv on küll tore, kuid osa kortermajades elavaid paidelasi polnud sugugi valmis selleks, et kommunaalarved võivad olla tavapärasest suuremad.

Järva Teatajale on kurdetud, et osas Paide kortermajades lõid kommunaalarved inimestel põlved nõrgaks. Kes sai üle 200-, kes üle 300eurose arve, millest valdava osa moodustas küttekulu. Samas leidub korterelamuid, kus arved olid senistest pisut kõrgemad. Tekib küsimus, millest siis selline vahe, kui toasooja hind on linnas ju kõigile täpselt ühesugune. Kuidas saab olla nii, et ühes majas makstakse ruutmeetri toasooja eest 0,82 senti, ja samal ajal on linnas maju, kus ruutmeetri sooja eest tuleb välja käia üle kolm euro?

Üks mis kindel on see, et jaanuari küttearvete suurenemises ei saa süüdistada kohalikku soojustootjat Enefit Greeni. Eelmise aasta septembrist soojusettevõte hoopis langetas hinda. Siis hakkas Paides kehtima soojuse piirhind 76,46 eurot megavatt-tunnist senise 82,93 euro asemel, millele lisandub käibemaks. Tarbijale tähendas see 7,8protsendist hinnalangust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles