Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Pühapäevahommikune jumalateenistus Türi Püha Martini kirikus oli tavapärasest veidi erilisem, sest altari ees ja kantslis olnud õpetajale Teet Hanschmidtile oli see viimane kord kogudust teenida. Tõsi, suuresti oligi möödunud nädal teenekal kirikumehel omamoodi viimaste kordade nädal. Laupäeval oli Hanschmidt Türi Kesklinna kalmistul, kus asetati pärgi vabadussõja samba jalamile, viimast korda jumalasõna lugemas. «Ei, mis siin ikka, ükskord peab asi otsa saama. Kogudus jääb ju alles ja läheb edasi, aga minu jaoks sai aeg läbi,» ütles ürituse lõppedes kalmistult ära jalutav Hanschmidt tagasihoidlikult, vastates Järva Teataja küsimusele, kas homse viimase jumalateenistuse eel on ka veidi ootusärev tunne.

* Jaanuar oli korralik talvekuu, kus üle pika aja ei pidanud kehvemapoolse suusailma üle nurisema. Talv on küll tore, kuid osa kortermajades elavaid paidelasi polnud sugugi valmis selleks, et kommunaalarved võivad olla tavapärasest suuremad. Järva Teatajale on kurdetud, et osas Paide kortermajades lõid kommunaalarved inimestel põlved nõrgaks. Kes sai üle 200-, kes üle 300eurose arve, millest valdava osa moodustas küttekulu.

* Paide linnavolikogu eelmise neljapäeva istungil avaldatud umbusaldus praegusele linnavalitsusele kukkus suure häälteenamusega läbi. Nimelisest hääletusest osa võtnud 17 volinikust tõstis selle poolt käe vaid neli volinikku. Poolthääli oli vähe, sest suur osa avaldusele alla kirjutanud opositsioonifraktsioonide liikmetest polnud hääletuse ajal kohal ning üks neist jäi hääletusel erapooletuks.

* Vabatahtlikke päästjaid ühendav päästeliit kinnitas statuudi Eestis ainulaadse tehnilise pääste üksuse loomiseks. Üksuse eesmärk on leevendada ulatuslike kriiside tagajärjel tekkivaid inimkannatusi ja täita tühimik senises elanikkonnakaitse korralduses. Üksuse käivitamise üks idee autoritest, päästeliidu nõukogu liige ja Türi vabatahtliku tuletõrje ühingu esindaja Meelis Välimäe, vahendas, et mõte üksuse loomisest hakkas arenema 2022. aastal ja nüüd on see teoks saanud. «Eestimaa on juurde saanud ühe heas mõttes hullude aktivistide kamba, kellel ei piisa ainult kodukohas turvalisuse tagamisest ja kes tahavad tormata appi ka Eesti teistes paikades,» ütles ta.

* Tänavused Eesti meistrivõistlused suusaorienteerumise sprindis ja sprinditeates olid Keila terviseradadel jäistes, vesistes ja kohati nappides lumeoludes, kuid korraldajaklubi Harju OK suurte jõupingutustega said võistlejad nautida igati põnevaid ja tehnilisi radu. Järvamaa orienteerumisklubi JOKA eestvedaja Paul Poopuu andis teada, et kohal oli eranditult kogu Eesti paremik, sest varsti seisavad ees MK-etapid, Põhjamaade noorte meistrivõistlused ja veteranide maailmameistrivõistlused Haanjas. Eesti meistrivõistlused oli viimane võimalus vormi lihvida ja koondise kohtadele kandideerida. JOKA suusaorienteerujail õnnestus Poopuu hinnangul võistlus hästi ning vanuseklassiti võitsid nad kaheksa individuaal- ja kolm teatevõistluse medalit.

Märksõnad

Tagasi üles