Eestimaa uhkus toob Ukraina jalgpallipoisid ka sel suvel Paidesse

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Perejaslavi 11- ja 12aastased jalgpallipoisid võitsid eelmisel aastal Paides Exmeti Ülejõe karika võistlustel kolmanda koha. Hea tulemus innustab neid osalema samal võistlusel ka tänavu.
Perejaslavi 11- ja 12aastased jalgpallipoisid võitsid eelmisel aastal Paides Exmeti Ülejõe karika võistlustel kolmanda koha. Hea tulemus innustab neid osalema samal võistlusel ka tänavu. Foto: Paide linnameeskond

Möödunud pühapäeval tunnustas TV3 telesaade «Eestimaa uhkus» vabatahtliku eeskuju auhinnaga Paide linnameeskonna endist turundus- ja kommunikatsioonijuhti Marek Tiitsi, kes korraldas eelmisel suvel Paide sõpruslinna Perejaslavi jalgpallipoisid Paidesse Exmeti Ülejõe karika võistlustele. Nüüd käib eeltöö juba selle nimel, et Ukraina noored jalgpallurid saaksid ka sel suvel võistlusreisi Eestisse ette võtta.

Marek Tiits ütles, et tema side Perejaslavi spordikooli juhataja Valeriy Milevskiyga pole vahepeal katkenud. «Tean, et eelmisel aastal, kui poisid kodumaale naasid, võeti neid vastu kui rahvuskangelasi. Seda lausa kohaliku linnapea juures,» sõnas ta.

Tiits on korduvalt vahendanud tundeid ja emotsioone, mida kogesid need sõjakeerisest korraks eemale pääsenud poisid ning kuidas nende rõõm ja avanemine liigutas paljusid eestlasi. «Mul on väga hea meel, et see hullumeelne idee leidis kaasamõtlejaid ja vabatahtlikke toetajaid ning see sai tõepoolest ellu viidud,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles