Jäätmeveo uus kord võtab vedu visalt

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Kilekotikompost. Paides Suur-Aia tänavas avaneb ühes biokonteineris tüüpiline vaatepilt: inimesed küll koguvad hoolikalt oma toidujäätmeid, kuid viskavad need ära koos kilekotiga. Sellisel kujul prügiauto seda kasti ei tühjenda. Nii peab korteriühistu kotid sealt ise välja sortima või tellima vastava teenuse.
Kilekotikompost. Paides Suur-Aia tänavas avaneb ühes biokonteineris tüüpiline vaatepilt: inimesed küll koguvad hoolikalt oma toidujäätmeid, kuid viskavad need ära koos kilekotiga. Sellisel kujul prügiauto seda kasti ei tühjenda. Nii peab korteriühistu kotid sealt ise välja sortima või tellima vastava teenuse. Foto: Erakogu

Üleminek korraldatud jäätmeveo uuele perioodile Paide linnas ja Järva vallas alates 1. detsembrist on oma teistsuguste reeglite ja kohustustega olnud keeruline nii elanikele, jäätmevedajale kui ka omavalitsustele.

Esimesed paar kuud on näidanud, et endiselt on neid, kes pole prügi sortimise muudatustest midagi kuulnud ja seisavad probleemiga silmitsi siis, kui saavad esimese tühisõiduarve või on konteiner jäetud tühjendamata.

Kui Paide linnas hakkabki kõik tasapisi korda saama, on Järva vallas kui suurema hajaasustusega piirkonnas seevastu muresid küllaga. Mõlemas omavalitsuses opereerib jäätmevedajana aktsiaselts Eesti Keskkonnateenused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles