Kultuuritemplis avatakse uus näitus

Järva Teataja
Copy
Paide muusika- ja teatrimaja
Paide muusika- ja teatrimaja Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Reedel, 1. märtsil kell 18 avatakse Paide Muusika- ja Teatrimajas fotonäitus “NAINE”, mis portreteerib 14 erivajadusega naist Eestis.

Näituse algataja on Eesti Neurofibromatoosi Ühingu eestvedaja ja Helpificu tugikeskkonna asutaja Keiu Roosimägi. “Ma arvan, et kõige enesekindlamad on naised, kellel on julgust näidata end sellisena, nagu nad on. Näidata end filtriteta, vaatamata füüsilisele eripärale või haigusele, mis võib välimust muuta. Aga kes need naised tegelikult on? Mida nad arvavad? Millised on nende arvamused, väärtused, arusaamad elust, kuidas nad maailma näevad?” sõnastas Keiu näituse lähtekoha.

Puudega naiste kui ühe enim haavatava rühma puhul on äärmiselt oluline tuua puudega naised ja tüdrukud välja apaatsusest, rääkida neile võimalustest ja õigustest ning julgustada puudega naisi „kapist välja tulema“. Neile tuleb sisendada jõudu, teadmist, et neile on ühiskonnas kohta ja nad on vajalikud.

Igaühel neist naistest on rääkida oma lugu ja see näitus on sissevaade neisse lugudesse. Näituse lood puudutavad ka teemasid nagu naiste seksuaalsed õigused ning õigus teadlikult valida elu ja surma vahel.

Näitus “NAINE” põhineb kohtumistel ja intervjuudel, mille viis läbi Kristina Amor. Fotograafiks on Alana Proosa. Näitusega meenutame idee autorit Keiu Roosimägi (17.02.1984 – 29.07.2023).

Fotonäitus toimus projekti "Mitte midagi puuetega naistele puuetega naisteta!" raames. Projekti rahastas EMP toetuste Aktiivsete Kodanike Fond, mida vahendab Avatud Eesti Fond koostöös Vabaühenduste Liiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles