Eesti suurim taastuvenergia tootja ostis Paide koostootmisjaama

Tiit Reinberg
Copy
Paide koostootmisjaam.
Paide koostootmisjaam. Foto: Dmitri Kotjuh

Utilitas omandas Enefit Greenilt pärast Eesti ja Läti konkurentsiametite kooskõlastust Paide ja Valka taastuvatel energiaallikatel põhinevad kaugkütteärid. Tehing viidi lõpule täna.

Utilitas on Eesti suurim taastuvenergia tootja, kes lisaks rohelise elektri tootmisele pakub kaugkütteteenust nüüd üheksas linnas üle Eesti: Tallinnas, Maardus, Haapsalus, Raplas, Valgas, Keilas, Jõgeval, Kärdlas ja Paides. Lätis on Utilitas suurim tuuleenergiatootja ning laiendab oma sealset energiatootmisportfelli rohelise elektri ja soojuse tootmisega Valka linnas.

„Kaugküte on meie kliimas linnades kõige efektiivsem ja keskkonnasõbralikum kütteviis. Suur rõõm on laiendada oma tegevust Paidesse ja Valka, kus jätkame taastuvatest allikatest elektri ja soojuse tootmist ja Paides ka soojuse klientideni viimist. Elektri ja soojuse koostootmisel on meie regiooni energeetikas oluline roll nii täna kui tulevikus. Samuti on meie prioriteet võrkude uuendamine ja laiendamine, mis võimaldab uutel soovijatel liituda mugava ja tulevikukindla kaugkütteteenusega,“ selgitas Utilitase kaugkütteettevõtete juht Robert Kitt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles