Eestit võib varsti tabada uus haiguspuhang

BNS
Copy
Leetrid on väga nakkav haigus ning viiruse levikut saab piiritleda haigete varajase väljaselgitamisega, nende isoleerimise ja raviga.
Leetrid on väga nakkav haigus ning viiruse levikut saab piiritleda haigete varajase väljaselgitamisega, nende isoleerimise ja raviga. Foto: Shutterstock

Harjumaal tuvastati veebruari alguses pärast viieaastast vaheaega leetritesse nakatumine - eksperdid on mures vaktsineerimise seisu pärast Eestis, mis jääb juba soovituslikust tasandist tunduvalt madalamale, kirjutab Postimees.

Eestis tuvastati veebruari alguses pärast viieaastast vaheaega leetritesse nakatumine – tegemist oli niiöelda kohaliku juhtumiga, sest Harjumaal elav täiskasvanud patsient ei ole viimasel ajal üheski välisriigis käinud. Haigestunu oli küll lapsena 1960. aastatel leetrite vastu kaitsesüsti saanud, kuid nii ammune doos ei hoidnud haigestumist ära.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel peaks pandeemia ärahoidmiseks olema elanike vaktsiiniga hõlmatus 95 protsenti. Eestis on vaktsineerimine paraku langustrendis ning nii mõnegi haigusega, näiteks lastehalvatusega, ollakse soovituslikust tunduvalt madalamal tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles