Toidunautlejad ootavad kolmapäevaseid kohvikuid tagasi

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Kahe kuu kolmapäevadel oma kohvikud ja kogukonnamajad õhtusöökideks avanud inimesed tulid nüüd ise head sööki-jooki nautima ja kokkuvõtteid tegema. Tuju tekitamiseks kostitas Källomäe talu peremees Margus Olesk neid koduse koorelikööriga, mis valmis kohapeal.
Kahe kuu kolmapäevadel oma kohvikud ja kogukonnamajad õhtusöökideks avanud inimesed tulid nüüd ise head sööki-jooki nautima ja kokkuvõtteid tegema. Tuju tekitamiseks kostitas Källomäe talu peremees Margus Olesk neid koduse koorelikööriga, mis valmis kohapeal. Foto: Dmitri Kotjuh

Veebruariga sai ümber kahekuuline õhtusöökide sari «ÖÖÖÖkohvikute kolmapäevad», mis tutvustas Järvamaa kohvikuid ning ärgitas toiduelamusi pakkuma ka selliseid kogukonnamaju, kus söögikohta iga päev pole. Märtsi algul Taikse seltsimajja kogunenud kohvikutegijad ja püsikunded olid ühel meelel selles suhtes, et nõudlust õhtusöögikohtade järele on ja sügisel sari jätkub.

Ettevõtmise eestvedaja Kristina Gudinas ütles, et eesmärk on täidetud ning kaheksal kolmapäeval jaanuaris ja veebruaris oli maakonna eri nurgas võimalik hiliste õhtutundideni head ja paremat süüa. «Eriline on see ennekõike selle poolest, et tavapäraselt pole Järvamaa söögikohad õhtuti avatud ja osa inimesi tunneb sellest puudust. Just seda tühimikku öökohvikud täita püüavadki,» selgitas ta.

Kristina Gudinas kiitis osalejaid ja lubas, et sügsel minnakse kohvikutega uuele ringile. Margus Olesk kostitas aga kohvikupidajaid hõrgu koorelikööriga.
Kristina Gudinas kiitis osalejaid ja lubas, et sügsel minnakse kohvikutega uuele ringile. Margus Olesk kostitas aga kohvikupidajaid hõrgu koorelikööriga. Foto: Dmitri Kotjuh
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles