Noored mõtlesid tõsiselt karjäärile

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Vilistlased tulid kooli oma karjäärist ja valikutest pärats kooli rääkima ning noori õppureid valikute tegemisel julgustama.
Vilistlased tulid kooli oma karjäärist ja valikutest pärats kooli rääkima ning noori õppureid valikute tegemisel julgustama. Foto: Maiken Ojaniit

6. märtsil toimus Paide gümnaasiumis traditsiooniline karjääripäev, mille raames toimus 32 erinevat töötuba kahekümnelt õppeasutustelt ja organisatsioonilt. Kooli külastasid ka vilistlased, kelle karjäärisammud on praegustele õpilastele suueks eeskujuks ning kelle nõuandeid kuulati kõige suurema huviga.

Paide gümnaasiumi huvijuht Carolyn Savolainen ütles, et karjääripäeva eesmärk oli anda õpilastele võimalus saada teada erinevatest karjäärivalikutest, erialades, koolidest ja organisatsioonidest ning seda kõike läbi praktiliste töötubade ja karjäärimessi.

Savolainen täheldas, et just vilistlastega kohtumine on see, mis annab inspiratsiooni ja teadmisi, et koolist saadud hariduse ja tahtejõuga on võimalus jõuda väga kaugele ja teha just seda, mis hing ihkab.

Päeva esimeses pooles rääkisid enda tegemistest ja kogemustest esimesest lennust Romet Jürgenson, kes sõidab sellest hooajast WRC juunior klassis, Diana Tiits, kes on lõpetanud Viljandi kultuuriakadeemia kultuurikorralduse erialal ning tegutseb hetkel huvijuhina ja nooremleitnant Arlis Arold. Teisest lennust oli noortel külas Sabine Krais, kes on ettevõtte Bolt turundaja, kolmandast lennust Hans Artur Ehman, kes õpib füsioteraapiat ning tegutseb ka jalgpallitreenerina ning neljandast lennust Aiki Jalakas, kes õpib ehitiste projekteerimist ja ehitusjuhtimist.

Lisaks neile liitusid päeva viimases osas kümme vilistlast, kes kohtusid õpilastega mentortundides, et väiksemas grupis üksteist tundma õppida ja uurida vilistlaste tegemiste kohta nii praegu kui kooli ajal.

Carolyn Savolainen rõhutas, et tihe koostöö vilistlastega on koolile väga oluline. "Noorte soov tulla ja panustada kooli ning jääda seotuks ka peale 12. klassi lõppu, on suur. Näeme seda hästi erinevate projektidega kaasalöömisel. Samuti on mitmed vilistlased leidnud enda tee tagasi kooli ja edendavad oma karjääri kodukoolis," märkis ta.

Karjääripäeva kolmekümne kahest töötoast oli esindatud väga erinevaid valdkondi: veterinaaria, riigiteadused, elektroonika, rohereform, stressiga toimetulek, ajateenistus ja palju muud. Peale ülikoolide ja kutseõppeasutuste oli esindatud ka Erasmus+, Euroopa solidaarsuskorpus, Põhja-Ameerika ülikoolide teabekeskus, Töötukassa ja YFU.

Kaitseväe pildi autor: Maiken Ojaniit

Saali pildi autor: Roberta-Grethel Agu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles