Ministeeriumid panevad gümnasistidele välja sisekaitseõppe stipendiumi

Järva Teataja
Copy
Sisekaitseakadeemia Tallinna õppehoone
Sisekaitseakadeemia Tallinna õppehoone Foto: Sisekaitseakadeemia

Siseminister Lauri Läänemets kuulutas välja 5000 euro suuruse fondiga stipendiumi, mille eesmärk on toetada ja innustada gümnaasiumiklasside õpilasi, kes on võtnud sisekaitseõppe valikaine.

Läänemetsa sõnul on juurdekasv siseturvalisuse valdkonnas üks põhilisi väljakutseid, mistõttu on oluline noortes äratada varakult huvi politsei, pääste, maksunduse ja tolli ning vanglateenistuse erialade vastu. „Sisekaitseõppe kursused üldhariduskoolides on ühest küljest selleks, et koolinoored mõistaks paremini, kuidas tagatakse Eesti inimeste turvatunne. Üldhariva kõrval on kursuste eesmärk äratada noortes juba koolipingis huvi siseturvalisuse valdkonna vastu ning meelitada missioonitundega noori kaaluma õpingute jätkamist sellega seotud erialadel. Nii on ka see stipendium mõeldud julgustama noori vaatama tuleviku karjäärivalikutes just sisekaitseakadeemia õppekavade poole,“ ütles Läänemets.

Sisekaitseakadeemia rektoril Kuno Tammearul on väga hea meel, et aasta-aastalt on aina rohkem neid koole, kes oma õpilastele sisekaitseõpet pakuvad. „Sisekaitseõpe üldhariduskoolides kasvatab noortes teadlikkust, mida oma riigi heaks teha saab, julgustab kodanikuaktiivsust ja tekitab huvi akadeemias õppimise vastu. Sisekaitsekadeemiasse kandideerib igal aastal 30-40 sisekaitseõppe läbinud õpilast. Sisseastumisel on sellised õpilased eelisolukorras, sest neil on esmased erialased teadmised ja oskused juba omandatud,“ lisas Tammearu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles