Paide kiriku vestlusõhtu pühendatakse ülestõusmisele ajaloos ja tänapäeval

Copy
Vestlusõhtute sari „Kirik kogukonnas, kogukond kirikus“ toimub iga kuu Paide Püha Risti koguduse kirikus.
Vestlusõhtute sari „Kirik kogukonnas, kogukond kirikus“ toimub iga kuu Paide Püha Risti koguduse kirikus. Foto: Helena Veldre

Järjekordne vestlusõhtu Paide kirikus jõuab ülestõusmiseni ning tänasel kokkusaamisel keskendutakse ülestõusmisele kui ajaloos ja kirikukalendris väga olulisele sündmusele. Külla tuleb EELK piiskopina peatselt ametisse asuv tänane Tallinna Nõmme Rahu koguduse õpetaja Ove Sander.

Ülestõusmine on kristluse kesksemaid sündmusi, mida tähistatakse suure rõõmupühana. Paljudes riikides on see ka ametlik püha ja puhkepäev.

Vestlusõhtute sarja korraldaja Eimar Veldre sõnul tuleb juttu ka ülestõusmise ajaloolistest sündmustest. "Huvitav on mõelda, milline oli maailm aastal 27, mida peetakse sündmuste toimumise ajaks. Milline sündmuste ahel vallandus Jerusalemmas ja selle ümbruses, mida tunneme ka kui Jeesuse kannatuste teena," tõstatas ta küsimusi.

Mõistmaks maailmaajaloo käiku oluliselt mõjutanud toonaseid sündmusi, on Veldre sõnul oluline saada aru, kuidas tajuti ülestõusmist 2000 aastat tagasi ehk sündmuste kaasajal.

Kaugeltki vähem oluline pole see, kuidas ülestõusmist mõtestatakse tänapäeval.

13. märtsil algusega 18.00 Paide kirikus algaval vestlusõhtul saab ülevaate ülestõusmise ja sellele eelnenud ja järgnenud ajaloolistest sündmustest, ülestõusmise usu kujunemisest ning sellest, kuidas tänapäeval ülestõusmist mõistetakse.

Vestlusringis on Paide Püha Risti koguduse õpetaja Andres Tšumakov ja EELK peatne piiskop, tänane Nõmme Rahu koguduse õpetaja Ove Sander.

Tagasi üles