Keskväljak jääb tänavu suvel autode päralt

Tiit Reinberg
Copy
2017. aasta juulis Paide keskväljaku ümbekujundamisega ametis olnud Ülle Müller (vasakult), Maiko Kesküla, Elo Kiivet, Tiit Kanne, Kristjan Kirspuu, Indrek Kuuse ja Mati Kesküla puhkavad palmi all jalga. Tänavu suvel on kesklinn aga jälle autode päralt.
2017. aasta juulis Paide keskväljaku ümbekujundamisega ametis olnud Ülle Müller (vasakult), Maiko Kesküla, Elo Kiivet, Tiit Kanne, Kristjan Kirspuu, Indrek Kuuse ja Mati Kesküla puhkavad palmi all jalga. Tänavu suvel on kesklinn aga jälle autode päralt. Foto: Kuido Saarpuu

Seitse aastat tagasi juuli keskpaigas kuulsid paljud paidelased esimest korda sellist sõna nagu «ruumieksperiment». Veel rohkem oli neid inimesi, kes nägid esimest korda kodulinnas keskväljakut, kus ei võimutsenud autod.

Järsku avastasid linlased, et neid ootab kesklinnas rannavolleplats, rõõmsavärviline välikontor, petangiväljak ja puhkealad. Kohale oli toodud lauatenniselauad ja rohkelt potitaimi.

Keskväljaku kujundamise taga olid arvamusfestivali meeskond, Paide linnavalitsus ja vabatahtlikud, kes ei pidanud paljuks nõu ja jõuga aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles