Vallavalitsejad ja naaberlinlased ujuvad kevadele vastu

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Türi ujula juhataja Asko Pärl kutsub türilasi basseini äärde ujumismaratonile kaasa elama ja jälgima, kuidas ujujad meetreid mõõdavad.
Türi ujula juhataja Asko Pärl kutsub türilasi basseini äärde ujumismaratonile kaasa elama ja jälgima, kuidas ujujad meetreid mõõdavad. Foto: Dmitri Kotjuh

Järgmisel kolmapäeval kell 5.07 algab kevad ja Türi saab 25. korda õiguse kanda kevadpealinna tiitlit. Aastate jooksul on kevade saabumise puhul korraldatud hulgaliselt põnevaid ettevõtmisi, osa neist on ka kadunud ja uued asemele tulnud. Sel aastal äratas kevadpealinna toimkond varjusurmast ürituse, mis aastaid tagasi oli omamoodi kevade saabumise tunnus.

Nimelt tuleb üle mitme aasta Türi ujulas 24 tundi vältav ujumismaraton, kus esimene ujuja hüppab vette talve viimasel päeval ja viimane ujuja väljub basseinist siis, kui kell on ametlikult kevadesse tiksunud – see on 20. märtsil kell 5.07.

Türi ujula juhataja Asko Pärl sõnas, et kuigi kirjapanek 24 tunni ujumisele läheb lukku 15. märtsil, pole viimasel minutil ärkajatel enam teha midagi – nimekiri on juba põhimõtteliselt koos. «Võib-olla õnnestub mõni üksik soovija hilisõhtusesse või öisesse vööndisse mahutada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles