Tantsurahvas saab tarkuste kogumiseks keskpõrandal kokku

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Pressikonverentsil tutvustati järgmise  üldlaulu- ja tantsupeo “Iseoma” visuaalset identiteeti ja ideelisi alustalasid.
Pressikonverentsil tutvustati järgmise üldlaulu- ja tantsupeo “Iseoma” visuaalset identiteeti ja ideelisi alustalasid. Foto: Mihkel Maripuu

Eelmisel nädalal kogunesid Põhjaranniku, Pärnumaa, Pealinna ja Sakala tantsujuhid, et kunstiliste juhtide juhendamisel õppida selgeks esimesed XXI tantsupeo "Iseoma" tantsud. Käesoleval nädalal, pühapäeval, Raplas toimuval seminaril saavad tantsumustrite kohta teadmisi ka Järvamaa rühmade juhendajad.

XXI tantsupeo tantsutoimetaja Agne Kurrikoff-Hermani sõnul on õppeseminarid väga oluline osa tantsupeo õppeprotsessist, sest just õpetajate õpetamisega saab alguse suur üleeestiline valmistumine tantsupeoks. „See on oluline hetk, sest just nendel seminaridel annab kunstiline toimkond sümboolselt oma pooleteistaastase tehtud töö kõigi meie tantsujuhtide kätte, kes kõik siis oma rühmadega selle suure lapiteki – tantsupeo – kokku heegeldavad,“ tõi Kurrikoff-Herman esile.

Kuna sel korral toimub tantsupeoks valmistumine piirkonniti, toimuvad seminaridki üle Eesti kokku kaheksas piirkonnas – Pealinn, Pärnumaa, Põhjarannik, Läänerannik, Keskpõrand, Kagukant, Sakala ja Tartu-Voore. Lisaks kogunevad seminaridesse ka üle-eestilised liigid – valiksegarühmad, naisrühmad ja võimlemisrühmad ning samuti Üleilma liik, kuhu on koondunud Eestist kaugemal tegutsevad tantsurühmad. Tantsupeo esimesed seminarid kestavad kuni 24. märtsini. Tantsupeo teine seminar ja koolitus „Õpetajalt õpetajale“ toimub käesoleva aasta augustis Viimsis ning tantsupeo esitluskontsert on kavas 30. novembril Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles