Paide rallisõitja sai kutse väljavalitute hulka

Järva Teataja
Copy
Romet Jürgenson (paremal) ja Siim Oja näitasid end Rally Stari programmis heast küljest ning jõudsid poodiumikohtadele.
Romet Jürgenson (paremal) ja Siim Oja näitasid end Rally Stari programmis heast küljest ning jõudsid poodiumikohtadele. Foto: LA-Photo Media

Eesti Autospordi Liidu (EAL) juhatus kinnitas Team Estonia Autosport 2024 liikmed ja liikmekandidaadid. Parimatest parimate seast võib leida ka Paidest pärit rallisõitja Romet Jürgensoni, kirjutab autosport.ee. 

Team Estonia Autosport 2024 liikmed on Paul Aron (ringrajasõit), Gregor Jeets (autoralli), Romet Jürgenson (autoralli), Markus Kajak (kardisport), Siim Leedmaa (kardisport), Nikita Ljubimov (kardisport), Marko Andreas Muru (rallikross), Juss Parek (e-autosport), Kevin Pesur (drift), Hugo Rajamets (kardisport), Karl-Markus Sei (autoralli), Maiko Tamm (rallikross), Jaspar Vaher (autoralli), Ragnar Veerus (kardisport) ja Ruben Volt (ringrajasõit).

Team Estonia Autosport 2024 kandidaadid on Patrick Enok (autoralli), Martin Juga (rallikross) ja Simon Suvemaa (drift). Muutuste korral Team Estonia Autosport 2024 liikmeskonnas võib kandidaadist saada tiimi liige, samuti tähendab kandidaadi staatus tunnustust sportlase kõrgele tasemele.

Ühtekokku esitati Team Estonia Autosport 2024 liikmeks saamiseks 29 avaldust. Team Estonia Autospordi fookuses on noored, seepärast said kandideerida 1996. aastal ja hiljem sündinud sportlased. Tiimi kokkupanekul hindasid EAL alakomiteed ja juhatus kandidaatide seniseid tulemusi ning plaane 2024. aastaks.

„Rõõm on tõdeda, et vaatamata keerulistele oludele on meie noorsportlastel võimalusi ja tahet ennast rahvusvahelistel võistlustel proovile panna. Konkurents Team Estonia Autoporti oli tihe, valiku tegemine erakordselt keeruline,“ sõnas EAL spordidivisjoni juht Kuldar Sikk. „Ka tiimi kandidaadiks saamine on kõrge tunnustus sportlase tasemele.“

Sikk lisas, et läbi aastate on Team Estonia Autosport liikmed saavutanud välisvõistlustel kõrgeid kohti. „Loodetavasti tuleb käesolev aasta veel edukam. Täname Eesti Olümpiakomiteed autospordi kaasamise eest Team Estonia programmi.“

Team Estonia Autosport 2024 eesmärk on tunnustada ja abistada neid noorsportlasi, kes osalevad või plaanivad osaleda rahvusvahelistel autospordivõistlustel ambitsiooni ja potentsiaaliga saavutada medalikohti. Tiimi koosseisu kuulub ühe hooaja jooksul korraga kuni 15 liiget.

Team Estonia Autosport on osa Eesti Olümpiakomitee Eesti tippspordi rahvusvahelise konkurentsivõime suurendamise nimel rajatud Team Estonia süsteemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles