Robert Rooli lemmikroad kantakse Koeru õpilaste ette

Järva Teataja
Copy
Järgmistel nädalatel leiab koolisöökla menüüst tuntud eestlaste lemmikretsepti järgi tehtud roogasid. 
Järgmistel nädalatel leiab koolisöökla menüüst tuntud eestlaste lemmikretsepti järgi tehtud roogasid. Foto: Marianne Loorents

Sellest nädalast pakutakse Daily koolisööklates, sh ka Koeru keskkoolis tuntud eestlaste lemmikretseptide järgi valmistatud lõunat, vahendab Sakala. Teiste seas saavad õpilased tutvust teha ka Paidest pärit saatejuhi Robert Rooli lemmikroogadega. 

Viie nädala jooksul pakutakse õpilastele korvpallur Kristjan Kitsingu Bologna kastet, meisterkokkade Revo Türgi Ungari kanarooga ja Peep Petersoni kalapastat, lauljanna Johanna Eendra kohupiima-leivapuru magustoitu ning telesaatejuhi Robert Rooli tomatist frikadellisuppi.

Projekt "Tähed taldrikus" saab Daily koolisööklates teoks juba kuuendat aastat. Tänavu löövad projektis kaasa oma valdkonna talendid, kes peavad lugu mitmekülgsest ja maitsvast toidust.

"Sel aastal oleme keskendunud just klassikalistele ja tuntud maitsetele, mis on saanud meie tähtede abil juurde mõne põneva nüansi," rääkis Baltic Restaurants Estonia turundusjuht Tiiu Endrikson. "Koostöös tänavuste kuulsustega oleme kokku saanud menüü, mis toob koolisööklasse nii uued kui ka kodused ja tuttavad maitsed."

Endriksoni sõnul on sööjad projekti alati väga hästi vastu võtnud ning pakutud toite kõrgelt hinnatud. "Tähtede erimenüü on õpilaste seas alati menukas ja neid toite süüakse meeleldi. Seda on hea tõdeda, sest just läbi koolitoidu saame lastele tutvustada uusi põnevaid maitseid ning taasavastada klassikalisi toite. Nii mõnigi varasemate aastate staaride retsept on jäänud meil hiljem koolikokkade retseptikogusse," ütles Endrikson.

"Tähed taldrikus" kestab viis nädalat, 18. märtsist 19. aprillini ning igal kampaanianädalal on menüüs ühe kuulsa eestimaalase lemmiktoidud.

Kampaania avanädalal, 18.–22. märtsini pakutakse korvpallur Kristjan Kitsingu Bologna kastet, küpsetatud karrist kanakintsuliha, frikadellisuppi ja kohupiimavahtu kisselliga.

25.–29. märtsini on koolisööklates "Masterchefi" saatest tuntud kodukoka Revo Türgi retseptid: Ungari kanaroog, koogivilja-kikerherne pajaroog, gruusiapärane hartšoo kanalihaga, tomati-läätsesupp ja puuviljamagustoit kohupiimaga.

Aprilli esimesel nädalal, 1.–5. aprillini pakutakse meisterkoka, endise tervise- ja tööministri Peep Petersoni retseptide põhjal loodud menüüd: kartuli-suvikõrvitsa kreemsuppi kanalihaga, tomatist kalapastat ja marja-jogurtidesserti müsliga.

Lauljanna Johanna Eendra lemmikroogi saab maitsta 8.–12. aprillini ning need on läätsesupp kanalihaga, röstitud köögiviljarisoto kanaga ja kohupiima-leivapuru magustoit apelsiniga.

Kampaania lõpetavad 15.–19. aprillini Paidest pärit armastatud telesaatejuhi Robert Rooli retseptid ning õpilastele pakutakse tomatist frikadellisuppi, kana magushapus kastmes ning kamavahtu moosiga.

Daily nime all tegutsev Baltic Restaurants Estonia on Eesti suurim koolitoitlustaja, kes pakub toitu 85 koolis ja 60 koolipuhvetis üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles