Valgehobusemäe talvised tähtüritused jäävad ära

Kuido Saarpuu
Copy
Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse radadel peetaval Albu suusasõidul Jaak Mae karikatele on Järvamaa spordiürituste kalendris kindel koht. Tänavu jääb võistlus kehvade lumeolude tõttu ära.
Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse radadel peetaval Albu suusasõidul Jaak Mae karikatele on Järvamaa spordiürituste kalendris kindel koht. Tänavu jääb võistlus kehvade lumeolude tõttu ära. Foto: Kristo Kivisoo

Sel nädalavahetusel pidid Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses olema talvehooaja tähtüritused: reedel suusatamise Eesti meistrivõistlused teatesprindis ja laupäeval Jaak Mae karikavõistlused. Nüüd annab keskus teada, et mõlemad ettevõtmised jäävad lumepuudusel ära.

Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse juhataja Kalju Kertsmik sõnas, et võistluste ärajätmise põhjused on selged: erakordselt soe ilm koos tugevate vihmadega on viinud suusarajad sellisesse seisu, et pole võimalik enam suusavõistlusi teha. «Pikk sula algas veebruari keskpaigast ja nüüd on nii, et isegi kunstlumerajad, mis tavaliselt peavad vastu, on jäised ja kohati lumeta. Lund pole enam kusagilt võtta,» selgitas ta. «Kahjuks seekord nii, loodame, et uuel hooajal on talv pikem ja saab võistlusi korraldada ka märtsis.»

Suusavõistluste ajaloo jooksul on Albu suusasõit ära jäänud ainult lumeta 2020. aastal ehk koroonakevadel. Tänavu oleksid need olnud 23. korda. Ajalugu mäletab ka Albu mõisapargis peetud võistlusi, kus inimesed kandsid lume suuresti käsitsi rajale kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles