Koolid hakkavad mõõtu võtma sammudega

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Christin-Amani ja Ott Kiivikas kutsuvad lapsi ja noori sammuväljakutses osalema.
Christin-Amani ja Ott Kiivikas kutsuvad lapsi ja noori sammuväljakutses osalema. Foto: Erakogu

Aprillis võtavad Liikuma Kutsuv Kool ja FitSphere liikumisäpp nõuks ühiselt kindlaks teha, millise Eesti kooli kogukond näitab üles kõige rohkem aktiivsust liikumises.

Liikuma Kutsuva Kooli eestvedaja Merike Kull ütles, et hoolimata liikumise teemale osaks saanud tähelepanust, ei ole Eesti noorte, kes regulaarselt piisavalt liiguksid, osakaal viimase kümne aasta jooksul oluliselt kasvanud. "Kahjuks kinnitavad Tervise Arengu instituudi andmed hoopis ülekaaluliste noorte arvu jätkuvat tõusu. Seega lahendused, mis toetavad noorte liikumisrõõmu uuel ja värskendaval moel, on igati teretulnud,“ märkis ta.

Suurest sammude kogumise väljakutsest „Kevadsammud 2024” on oodatud osa võtma kõik koolinoored, tudengid, õpetajad, õppejõud ning koolipersonal. „Eesmärk on selgitada välja kõige aktiivsemad põhi-, kesk-, kutse-, kõrg- ja ülikoolid. Eriti soovime väljakutsega innustada liikuma neid noori, kelle jaoks sõna „sport” on siiani olnud pigem eemaletõukav,” selgitas FitSphere liikumisäpi asutaja Karl Vihul.

Sügisel läbi viidud koolinoorte sammu väljakutse „Sügissammud 2023” saavutas laialdase populaarsuse, kui väljakutsest võttis osa pea 7000 õpilast enam kui 650 klassist. Sel korral ootavad korraldajad vähemalt kahekordset osavõttu. Igavast plakatist tänaval tänapäeval enam ei piisa, et lapsi ja noori liikuma motiveerida. Liikumismaailm vajab uusi põnevaid ning mängulisi lahendusi. Sügisene väljakutse oli edukas, mis näitab, et säärane lahendus, kambavaim ning preemiad motiveerivad lapsi liikuma küll.

Registreerimine kõige liikuvama kooli väljaselgitamiseks on avatud. Väljakutse algab 1. aprillist ja kestab 30. aprillini ning on kõikidele osalejatele tasuta. Registreerimisinfo osalemiseks leiab veebilehelt theFitSphere.com/kevadsammud2024.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles