Tarbja – kallis ja hääbuv ääremaa maakonnakeskuse külje all (2)

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Kallis eluolu paneb tarbjalasi korteritest loobuma ja oma senise elupaiga maha jätma.
Kallis eluolu paneb tarbjalasi korteritest loobuma ja oma senise elupaiga maha jätma. Foto: Dmitri Kotjuh

Tarbja küla peaks olema hinnatud elupaik, sest asub maakonnakeskusest Paidest vaid Kalevipoja kiviviske kaugusel. Seal on looduskaunis järv, piisavalt kinnisvara, lasteaed, kool, võimla, kauplus, arendatavat maad ning palju muudki. Sellest hoolimata vaevab sealseid elanikke küsimus, mis neist saab? Kortermajades elamine on muutunud üüratult kalliks, kool läheb peagi sulgemisele ning kinnisvaraportaalidesse lisandub üha uusi korterite müügipakkumisi.

Kui Järva Teataja kirjutas veebruaris paidelaste ehmatusest enneolematult suurte kommunaalarvete üle kortermajades, siis ei läinud kaua aega, kui ühelt ja teiselt poolt hakkasid tulema vihjed, et tegelikult on Tarbja inimeste kommunaalarved veel kordades suuremad ning seda juba aastaid.

Tõsi, selliseid sõnumeid on varemgi kuuldud, kuid Tarbjale sooja tootva N. R. Energy mullusügisene uudis, et toasoe Tarbjal läheb odavamaks, sisendas usku, et küllap olukord ikka paraneb. Selle sinisilmse arusaama purustas aga tarbjalase Regina Eesmaa telefonikõne toimetusse, millest selgus, et sealsete elanike mõõt on täis ning nad ei oska rohkem enam kuhugi pöörduda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles