Algab raudteeohutuskampaania "OLE PAREM"

Järva Teataja
Copy
Edru raudteeülesõidul uuendati signalisatsioonisüsteeme.
Edru raudteeülesõidul uuendati signalisatsioonisüsteeme. Foto: Eesti Raudtee

Esmaspäeval algav raudteeohutuskampaania "OLE PAREM" kutsub üles inimesi olema endast parim versioon ning tuletab ühtlasi meelde, et sõltumata inimese ametist või rollist on raudteeületamisel vaja teha parim elu hoidev otsus ehk lasta lähenev rong läbi.

Eestis raudteeohutusega tegeleva MTÜ Operation Lifesaver Estonia (OLE) juhatuse esimees Tamo Vahemetsa sõnul kujundavad ohutuskultuuri teadlikult tehtavad otsused. "Reeglina soovivad inimesed olla enda poolt valitud rollides parimad ning teha õigeid ja parimaid otsuseid, mis aitavad seatud teel püsida. Ka liikluses, eriti raudteede ületamisel tuleb teha paremaid elu hoidvaid käitumisotsuseid, sest nende otsuste hinda mõõdetakse eludes".

Kampaania "OLE PAREM" on suunatud erinevatele sihtgruppidele, kellel kõigil on vastutav roll ohutuskultuuri kujundamisel, kas siis liikluses osalejana, meediaruumis raudteeohutusteemade kajastajana või siis kabinettides ohutu liikluskeskkonna lahenduste väljatöötajate ja kehtestajatena. Üleskutse "OLE PAREM" tuletab erinevatele osapooltele meelde, et avalikus ruumis on nende tegevusel on alati mingi tulem – olles käitumisharjumuste kujundajaks või siis eeskujuks. Kui seada teadlikkult oma otsuste tegemisel esikohale elu hoidmise ning näha, mida me saab ise selleks ära teha, siis ongi olukord juba veidi parem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles