Linnalehel täitus 30 aastat

Järva Teataja
Copy
Paide linnavalitsuse maja.
Paide linnavalitsuse maja. Foto: Järva Teataja

Esimene Paide linnalehe number ilmus 16. aprillil 1994. Esimene lehe toimetaja oli Aleksander Parman. Linnapea oli toona Jaan Rõuk ja volikogu esimees Andres Taimla. 

Esiknumbris kutsus Taimla arvamust avaldama, kas jätkata nimega “Paide linnaleht”, hakata kasutama kunagise, 21. jaanuaril 1900 ilmumist alustanud lehe nime “Paide teataja” või valida kolmas variant. Jäi linnaleht.

Esimesed kolm numbrit lubati linnarahvale tasuta ja tasuta saab lehte lugeda siiani.

2015. aastast kuni 2022. aasta lõpuni jõudis leht tasuta ka kõigi linnaelanike postkastidesse, praegu saab lehte linnavalitsuse hoonetest, raamatukogudest, paljudest toidukauplustest ja veel mitmest jaotuspunktist.

Esialgu oli leht must-valge, 2000. aastate algul kasutati kujunduses veidi ka punast ja roosat tooni, 2006. aastal kollast ja sinakat, sealt edasi on leht olnud täisvärviline.

Eks leht on ikka olnud veidi parasjagu ametis olevate linnajuhtide ja toimetaja nägu, aga teemad on jätkuvalt suuresti samad. Kui just otsis linnavalitsus teabehalduse spetsialisti, siis esmanumbris oli töökuulutus infotöötleja-arvutispetsialisti leidmiseks. Veebruaris lõhuti Lembitu pargis purskkaevu, mure purskkaevu pärast oli näiteks ka 2005. aasta augustis. Talvel kirjutatakse ikka lume koristamisest ja kevadel tänavate seisukorrast, sügisel kooliaasta algusest, aasta algul tehakse eelmisest kokkuvõtteid, aasta lõpus kajastatakse jõulumeeleolu jne.

Igal juhul on see tore Paide linna kroonika, mida meenutuseks vahel sirvida tasub. Varasemaid lehenumbreid saab praegu lugeda vaid raamatukogudes, aga alates 2004. aastast ilmunud Paide linnalehed on digiteeritud ja need leiab veebilehelt digar.ee. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles