Esnas saab suvel teatrit

Järva Teataja
Copy
Esna mõis
Esna mõis Foto: Erakogu

Selle aasta augustikuus on kavas Esna mõisa saalis mängida elava muusika ja tantsudega põimitud Slawomir Mrožeki absurdikomöödiat "Võluöö ulgumerel", saab teada Paide linnalehest. 

Täpsemalt koosneb lavastus kahest Mrožeki lühinäidendist "Võluöö" ja "Ulgumerel" ning erinevatest muusikalistest ja tantsulistest vahepaladest. Trupis on esindatud Tallinna Linnateatri ja Theatrumi näitlejad, EMTA Lavakunstikooli ja VHK teatrikooli endised ja praegused õpilased.

Lavastaja kirjutab nii: “Eelmisel aastal 400. juubelit tähistanud Esna mõis on minu jaoks üks inspireerivamaid kohti Eestimaal, kus valitseb eriline atmosfäär - koha vaim - mis kutsub sinna ikka ja jälle tagasi pöörduma.

Lavastuse "Võluöö ulgumerel" eesmärk on pakkuda inimestele rõõmu ja mõtteainet huumori kaudu ning ühtlasi ka põhjust, et külastada seda imelist paika Eestimaa südames.

Et lavastust välja tuua oleme algatanud Hooandjas projekti, kus kõigil on võimalik meid toetada. Enamik toetusrahast kulub lavastuse väljatoomiseks vajalike kunstiliste ja tehniliste protsesside teostamiseks, tööjõu kuludeks ja näitekirjanik Slawomir Mrožek'i autoritasuks."

Lavastaja, muusikaline kujundaja ja produtsent: Kristjan Üksküla (VHK teatrikooli ja EMTA Lavakunstikooli vilistlane)

Projektijuht: Ingrid Noodla (32. keskkooli teatriharu ja TÜ Viljandi kultuuriakadeemia vilistlane)

Kunstnik: Maarja Viiding (Rein Grünbachi kunstiringi ja EKA stsenograafia osakonna vilistlane)

Liikumisjuht: Tiina Mölder (Kullo näiteringi ja TÜ koreograafia õppetooli vilistlane ning TÜ Viljandi kultuuriakadeemia ja VHK teatrikooli õpetaja)

Trupp: Kaspar Velberg (VHK teatrikooli ja EMTA Lavakunstikooli vilistlane), Kristjan Üksküla (VHK teatrikooli ja EMTA Lavakunstikooli vilistlane), Hele Palumaa (VHK teatrikooli vilistlane ja EMTA Lavakunstikooli tudeng), Paul Abiline (VHK teatrikooli abiturient), Mathias Ausmeel (VHK teatrikooli vilistlane ja TÜ tudeng), klaveril Johan-Eerik Kõlar (VHK muusikakooli, muusikaharu ja EMTA vilistlane), viiulil Sundari Lüllmann (VHK muusikakooli ja teatrikooli vilistlane ja TÜ tudeng), kontrabassil Raili Kõlar (Pelgulinna gümnaasiumi kunstiklassi, Räpina Aianduskooli ja TÜ Viljandi kultuuriakadeemia vilistlane).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles