Paide narkoärikate ja -tarvitajate tegude mõju paistab sobituvat väikelinna

Järva Teataja
Uuendatud 1. aprill 2024, 11:39
Copy
Kokaiin on kallis, kuid ajakirjanduse andmeil jääb British Airwaysi esimese piloodi palk 60 000 naela juurde aastas, sellal kui kaptenid võivad ka 150 000 naela teenida.
Kokaiin on kallis, kuid ajakirjanduse andmeil jääb British Airwaysi esimese piloodi palk 60 000 naela juurde aastas, sellal kui kaptenid võivad ka 150 000 naela teenida. Foto: Zxc / Wikimedia Commons

Justiitsministeeriumi hiljuti tellitud reoveeproovide analüüs annab teavet narkootikumide ja psühhotroopsete ainete tarbimisest Tallinnas, Tartus, Narvas, Pärnus, Kohtla-Järve Ahtme linnaosas, Viljandis, Maardus, Rakveres, Sillamäel, Valgas, Võrus, Haapsalus ja Paides.

Viimatised reoveeproovid võeti linnades 7. veebruaril 24 tunni jooksul. Reoveeuuringute käigus võetud proove analüüsib Eesti Kohtuekspertiisi Instituut, kes suudab indikaatoruuringute käigus anda väga täpse ülevaate uimastite levimise hetkeolukorrast.

Enim levinud narkootiline aine on Eestis jätkuvalt kanep, mille jääkide tase oli enamiku linnade reovees siiski madalam kui novembris. Kõige rohkem leidus seda ainet seekord Tallinna, Narva ja Kohtla-Järve Ahtme linnaosa reovees. Teiste linnadega võrreldes oli kanepi jääke kõige vähem Võru, Sillamäe, Paide ja Viljandi reovees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles