Järvamaa vigursõidusarjas osales koos Eesti autospordi tipudega üle 50 sõitja

Järva Teataja
Copy
Kevin Pesur (vasakul) ja Maiko Tamm (paremal) autasustasid noori.
Kevin Pesur (vasakul) ja Maiko Tamm (paremal) autasustasid noori. Foto: Pille Russi

Vigursõidu Järvamaa karikavõistlustel osales kokku 53 võistlejat. Viimasel etapil Türil lõid kaasa ka drifti ja rallikrossi tippsõitjad Kevin Pesur ja Maiko Tamm.

Maiko Tammele oli see tegelikult juba teine start vigursõidusarjas, ta osales ka kolmandal etapil Väätsal. "Päev läks hästi. Türi rada oli kiirem kui Väätsal ja kogemus adrenaliinirohkem," rääkis rallikrossi Supercar-klassi kahekordne Eesti meister ja RallyX Nordicu sama klassi PRO-AM kategooria võitja Tamm. "Vigursõit arendab täpsust ja tarka sõitu, igas olukorras ei saa gaasi põhja vajutada."

Maiko Tamm.
Maiko Tamm. Foto: Pille Russi

Drift Mastersi Euroopa meistrivõistluste seitsmenda koha omanik ja möödunud hooaja parim uustulnuk Kevin Pesur sõnas samuti, et kiirusest ainuüksi ei piisa. "Võid ju sõita kiireimaid aegu, aga kui kuskil ripsad torbikut, pole sellest kasu, sest järgneb ajakaristus," lausus Pesur. "Üldiselt öeldes oli vigursõidus osalemine hea kogemus. See on kogu autospordi alus, eriti arendav on vigursõit noortele."

Kevin Pesur
Kevin Pesur Foto: Pille Russi

Noorteklassis oli viimasel etapil parim Marten Meindorf, kogu sarja võitis Kenner Märtin. "Tulin ikka võiduplaaniga," rääkis Meindorf. "Esimeses voorus katsetasin pidamist ja sõitsin päris aeglaselt, teises voorus pingutasin, aga ikkagi oleks saanud paremini. Kolmandas voorus pingutasin veidi üle, sõitsin rehvi maha, kuid kiirus oli hea."

Kui Järvamaa karikasarja avaetapil detsembris Väätsal osales seitse sõitjat siis viimasel Türil 38. "Suvel teeme vigursõidusarjas pausi, uuesti alustame novembris," rääkis sarja peakorraldaja Pärt Õlekõrs. "Ootame tagasi rajale neid, kes osalesid tänavuses sarjas ja ka uusi sõitjaid. Vigursõidus omandatud oskused tulevad kasuks ka tänavaliikluses."

IV etapi tulemused

Noored: 1. Marten Meindorf, 2. Oliver Takk, 3. Ralf Puusepp / Kristo Puusepp.

Naised: 1. Cathy Vivien Vahi, 2. Marianne Juhkam, 3. Mariann Villems.

4WD: 1. Enar Kolats, 2. Karl Kaselo, 3. Henri Sulkinoja.

Esivedu: 1. Henri Helü, 2. Olev Helü, 3. Kalle Kruusma.

Tagavedu: 1. Kristo Freienthal, 2. Helar Arge, 3. Maiko Tamm.

Sarja kokkuvõte

Noored: 1. Kenner Märtin 24 punkti, 2. Marten Meindorf 20, 3. Oliver Takk 9.

Naised: 1. Maigi Reepalu 23, 2. Ilona Melekhova 19, 3. Cathy Vivien Vahi 10.

4WD: 1. Einar Valdmaa 30, 2. Aivo Ringel 23, 3. Enar Kolats 10.

Esivedu: 1. Henri Helü 28, 2. Kalle Kruusma 24, 3. Olev Helü 20.

Tagavedu: 1. Kristo Freienthal 29, 2. Helar Arge 26, 3. Karl Läll 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles