Põllumajandusettevõte toetab päästjaid 10 000 euroga

BNS
Copy
TRT01: AED : TARTU, EESTI, 29NOV11 -  
Aura veekeskusesse seati üles elektrishoki aparaat AED, mida võib kasutada erihariduseta inimene, et päästa teise inimese elu südame äkksurma puhul.
ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES
TRT01: AED : TARTU, EESTI, 29NOV11 - Aura veekeskusesse seati üles elektrishoki aparaat AED, mida võib kasutada erihariduseta inimene, et päästa teise inimese elu südame äkksurma puhul. ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Põllumajandusettevõte Scandagra kogus koos Eesti põllumeestega 10 000 eurot, millega toetati Päästeliidu projekti „AED igasse vabatahtlikku päästekomandosse“.

Praeguseks on annetusest soetatud AED elustamisaparaadid jõudnud kogukondadesse ning osad vabatahtlikud päästemeeskonnad on juba läbinud ka Punase Risti poolt esmaabikoolitused. Automaatne kehaväline defibrillaator ehk AED on kerge ja kaasaskantav elustamisaparaat, mida kasutatakse inimese elustamiseks südame äkksurma korral.

Annetuse tulemusena on nüüd elupäästev võimekus veel seitsmes vabatahtlikus päästekomandos, milleks on Koonga vabatahtlike päästeselts, Rõngu vabatahtlik päästeselts, Võsu vabatahtlik tuletõrjeühing, Kuusalu vabatahtlike selts, Kaberneeme vabatahtlik maa- ja merepääste, Valjala pritsumehed ning Türi vabatahtlik tuletõrje ühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles