Kes vastu, kes poolt: Türi valla koolijuht on sattunud petitsioonide keskmesse (1)

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Retla-Kabala kooli direktor Jaanus Roosileht (paremal) koos vallavanem Sulo Särkineniga mullu kooliaasta avaaktusel Oisu õppekohas. Oisu kogukonna algatatud allkirjade kogumine koolijuhi ametist vabastamiseks jõuab Türi vallavolikogu ja -valitsuse kätte aprillis.
Retla-Kabala kooli direktor Jaanus Roosileht (paremal) koos vallavanem Sulo Särkineniga mullu kooliaasta avaaktusel Oisu õppekohas. Oisu kogukonna algatatud allkirjade kogumine koolijuhi ametist vabastamiseks jõuab Türi vallavolikogu ja -valitsuse kätte aprillis. Foto: Dmitri Kotjuh

Internetiportaalis petitsioon.ee on algatatud kaks allkirjade kogumist, mille keskmes on Türi valla üks pikaaegsetest haridusjuhtidest – Retla-Kabala kooli direktor Jaanus Roosileht. Kuigi loodud kahepäevase vahega, on petitsioonid iseloomult täiesti vastandlikud – kui üks laidab koolijuhi tööd ja taotleb tema väljavahetamist, siis teine on koolijuhti igati toetav. Türi vallavalitsusel Roosilehe senisele tegevusele etteheited pole.

Oisu kogukonna nime all ilmus üle-eelmisel esmaspäeval petitsioon.ee lehele avalik pöördumine, milles avaldatakse umbusaldust Retla-Kabala kooli direktorile. Rahvaalgatuse toetuseks saab anda ka digiallkirju, mida esimese päeva lõpuks oli kogunenud poolesaja ringis.

Pöördumises heidetakse koolijuhile ette pikaajalist tegevusetust ning visiooni puudumist Retla-Kabala kooli ja Oisu õppekoha tuleviku suhtes, mille tulemusena on kool jõudnud taandarenguni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles