Tapa mandoliiniorkestri juubelituur jõuab Wittensteini Tegevusmuuseumisse

Järva Teataja
Copy
Tapa mandoliiniorkester naudib kooskäimist ja ühiselt musitseerimist – lõbusasti juba viis aastat järjest.
Tapa mandoliiniorkester naudib kooskäimist ja ühiselt musitseerimist – lõbusasti juba viis aastat järjest. Foto: Piret Pihel

Tapa mandoliiniorkester sai äsja kümne aastaseks. Sel puhul võeti ette juubelituur, mis jõuab 2. aprillil kell 19 ka Paidesse Wittensteini Tegevusmuuseumisse. Tuuri raames toimusid kontserdid ka Albu mõisas ja Järva-Jaani kultuurimajas.

Orkestri moodustajaks ja juhendajaks on Ilmar Kald. Noortesektsiooni veab kooli mandoliiniõpetaja Tanel Sakrits.

Orkestris löövad kaasa inimesed kõikvõimalikelt elualadelt. "Kokku on meid ligemale 30. Enamus mängijatest ei ole varem õppinud pillimängu, kuid vaatamata sellele kõlavad kõik pillilood äratuntavalt," sõnas Tapa valla mandoliiniorkestri juht Ilmar Kald.

Oma repertuaar valitakse valdavalt selle järgi, et õpitavad lood oleksid tuttavad. Siis on palju lihtsam lugu selgeks õppida ja publikul suurem äratundmisrõõm. "Aasta-aastalt on läinud repertuaar keerukamaks ja mitmehäälsemaks, kuid järgime seejuures põhimõtet, et lihtsuses peitub võlu", lisas Kald.

Orkester harjutab kord nädalas umbes 1,5 tundi. Proovid toimuvad Tapa Muusika- ja Kunstikooli saalis. See on üks väheseid huvikoole Eestis, kus saab õppida mandoliini. Kõik mandoliiniõpilased on läbi aegade olnud toeks ka orkestrile.

Kontsert kestab veidi üle tunni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles