Savivõlur nakatab voolimiskirega nii naisi kui ka lapsi

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paide kunstikooli õpetaja Natalia Haug avab huviliste tee keraamika maailma ja näitab, mida kõike põnevat sealt leida võib.
Paide kunstikooli õpetaja Natalia Haug avab huviliste tee keraamika maailma ja näitab, mida kõike põnevat sealt leida võib. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide kunstikooli saviköök on iga nädal oaasiks mitmekümnele naisele ja lapsele, kes tahavad käsi saviseks tehes põgeneda argimuredest ning tõmmata pidurit igapäevasele kiirustamisele. Nende teejuht keraamika maailma on Natalia Haug, kelle lahkus ja kannatlikkus hoiab savisõpru koos juba aastaid ning uutest huvilistest on järjekord ukse taga.

Sellisel moel on Natalia Haug toimetanud juba ligikaudu kümme aastat. Ta on koondanud enda ümber saviga mässama nii tegutsemislustist pakatavaid lapsi kui ka toredat hobi otsivaid naisi. «Ma oleksin ülekohtune, kui ütleksin, et ükski mees pole kunstikooli savikööki astunud. Mõni proovija on ikka olnud, aga kuna enamik keraamikahuvilisi on siiski naised, ei tunne mehed ennast selles seltskonnas kuigi mugavalt,» rääkis ta.

Haugi sõnul tegeldi Paides savikunstiga ka enne teda. «Minu eelkäija oli Mare Olev, kelle juurde ma ka ise 15-aastasena savi voolima sattusin,» meenutas ta. «Minu noorem õde joonistas hästi ning ema viis ta Paide huvikooli, mis asus siis veel Rüütli tänaval. Läksin kaasa ja nii ma sattusingi armastatud Mari (Mare Olev – toim) juurde, kes mulle kunstimaailma tutvustas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles