Sassi talu sulelised seekord enne pühi munadega ei priiska

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Jaanalinnu- ja emumunad on kanamunast palju kordi suuremad ning sobivad munadepühade ajal kodudesse elevust tooma väga hästi.
Jaanalinnu- ja emumunad on kanamunast palju kordi suuremad ning sobivad munadepühade ajal kodudesse elevust tooma väga hästi. Foto: Sassi talu/Facebook

Kui tavapäraselt on Imaveres tegutseva Sassi talu suured sulelised munadepüha eel rõõmustanud pererahvast rohke munasaagiga, siis tänavune pikk ja heitlik kevad ei aja linde kohe kuidagi pesale. Emumune võib Tikupoisist küll saada, kuid jaanalinnumune praegu pakkuda pole.

Sassi talu peremees Innar Rohtsalu ütles, et tavalisest pikem talv ja vinduv kevad ei soosi munade tootmist. Ükskord varem on ka juhtunud, et lihavõtted olid märtsi keskel ning ilmad olid sedavõrd halvad, et polnudki mune pakkuda. Tänavu on peaaegu sama lugu. «Päike mõjutab suuresti lindude munemist, kuid mida meil praegu pole, on just päike,» sõnas ta.

Üks emu on siiski munenud ja tema tumerohelisi mune on Sassi talu saanud soovijatele pakkuda. «Emu munad on praegu olemas ka Tikupoisis,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles