Järvamaa sotsiaaldemokraadid: eelnõu, mis tooks maakonda lisamiljoneid, ei tohi jääda viibima

Järva Teataja
Copy
Eimar Veldre.
Eimar Veldre. Foto: Dmitri Kotjuh

Eile toimunud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Järvamaa piirkonna juhatuse koosolekul leiti, et väljaspool suurkeskusi asuvate linnade ja valdade rahastamist suurendav eelnõu ei tohi jääda seisma vaid tuleb kiiremas korras seaduseks teha. Järvamaale tähendaks see nelja aasta vaates ligi neli miljonit eurot lisatulu, mida kasutada koolide, lasteaedade, hoolekande ja kultuuri ülalpidamiseks ning investeeringuteks.

"Suured hinnatõusud, samuti keerukas majandusseis ja süvenev ebavõrdsus maakondade vahel, eriti suurkeskuste ja neist kaugemate piirkondade vahel, on kasvanud ohtlikult suureks. Liiga palju töökohti ja majandust on koondunud Tallinna ja teiste suurkeskuste ümber, pannes surve teistele piirkondadele. Regionaalminister Madis Kallas on selle leevendamiseks käinud välja kava, mille järgi jagataks maksuraha ümber selliselt, et jõukamate omavalitsuste tulumaksu laekumine oleks plaanitust väiksem, ja selle võrra saaksid teised piirkonnad rohkem vahendeid koolihariduse, lasteaedade, ent ka sotsiaalhoolekande ja kultuuri- ja seltsielu korraldamiseks," sõnas SDE Järvamaa piirkonna esimees Eimar Veldre.

Väljakäidud ettepanekute järgi saaks näiteks Paide linn järgmise nelja aastaga juurde enam kui miljon eurot ja ainuüksi 2027.aastal 570 000 eurot. Samas suurusjärgus lisatulu oleks oodata nii Türi kui ka Järva vallale. Lisaraha annaks Järvamaa omavalitsustele võimaluse katta kasvanud kulusid haridusele, hoolekandele jt elualadele ning teha vajalikke investeeringuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles