Film spikerdamisest köitis nii publikut kui žüriid

Järva Teataja
Copy
Foto: Anete Kõiv

28. märtsil toimus Paide Gümnaasiumis noorte poolt ellu kutsutud ja juba kolmandat korda toimuv Filmifestival Horisont. Tegemist pole lihtsalt tavalise noorte filmifestivaliga, selle sündmuse tagamaad on laiemad, sest kogu festivali eesmärk on viia noorte mõtted ekraanile ja sealtkaudu maailma.

Festivalil linastus viisteist noorte lühifilmi, mis olid saadetud üle Eesti. Leidus filme, mis jõudsid südamaale nii Narvast kui Saaremaalt. Samuti varieerusid filmid ka sisu mõttes – oli väga humoorikaid lühifilme maaelust või koolis spikerdamisest, kõrvuti sügavamõtteliste filmidega leinast, vaimsetest probleemidest ja sõltuvushäiretest.

Peale filmide saadi Horisondil osa ka esinemistest, üles astusid Docpointi peakorraldaja Filipp Kruusvall, helirežissöör Liis Karlson ja režissöör Tanel Toom. Mõtiskleti selle üle kuidas filmidega maailma muuta ja mida arvestada filminduse eriala valides. Saalis olnud noored olid innukad küsimuste küsijad ja nii uuriti Tanel Toomilt peale Tõe ja Õiguse ning karjääri kohta ka näiteks mida ta arvab mõnest tuntud reklaamist ja mis on olnud tema suurimad tagasilöögid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles